BrainOBrain Fest – Drugo nacionalno abakus takmičenje, održano je sinoć u SC Master u Zemunu.

Takmičenju je prisustvovalo oko 1200 gostiju, uključujući i 350 dece uzrasta od 4 do 14 godina koja su, u zavisnosti od svojih rezultata, osvojila pehare, zlatne i srebrne medalje, ali i podsticaj da nastave sa predanim trudom i radom.

Nakon takmičarskog dela prisutni su bili u prilici da pogledaju demo prezentacije veština koje polaznici BrainOBrain programa stiču. Najviše pažnje privukle su pokazne vežbe multitaskinga, tokom kojih su deca istovremeno rešavala zahtevne matematičke operacije i pevala ili igrala uz naučenu koreografiju.

Povezana vest:  Uz Frikom integralnu podlogu možete se častiti pizzom bez griže savesti

„Posebno osmišljen program, koji u ključnom razdoblju do kraja adolescencije utiče na pravilan intelektualni razvoj, omogućuje brže i efikasnije učenje, razvoj koncentracije i kreativnost. Rad u malim grupama doprinosi predanosti predavača koji se fokusira na potrebe svakog deteta ponaosob i na taj način najefektivnije utiče na njihov napredak“, rekla je, edukator BrainOBrain programa dr Katarina Stojanović.

BrainOBrain obrazovni centri u svom radu koriste dve metode. VAK metodologija podrazumeva učenje novih informacija kroz dominantna čula – vid, sluh i dodir. Dolazi do aktivacije obe hemisfere mozga, što dovodi do stvaranja boljih sinaptičkih veza i buđenja intelektualnog potencijala deteta. Najprepoznatljiviji način ovakvog učenja jeste računanje putem abakusa. Osim toga, BrainOBrain je jedini program za decu koji primenjuje neurolingvističko programiranje (NLP) u okviru svoje metodologije, čime se ostvaruje pozitivan uticaj na socijalno-emotivni razvoj.

Povezana vest:  Večeras poslednji Šou Opre Vinfri

Drugom nacionalnom takmičenju BrainOBrain Srbija prisustvovali su i osnivači BrainOBrain programa Anand i Arul Sumramaniam koji su u kratkom obraćanju pozdravili sve učesnike, a kasnije i dodelili zaslužena priznanja.

BrainOBrain metodologiju kreirali su stručnjaci iz oblasti dečije psihologije, edukacije i matematike. Program je nastao u Indiji 2003. godine, a od tada se proširio na 39 zemalja sveta i preko 950 edukativnih centara. BrainOBrain centri u Srbiji nalaze se u Zaječaru, Vranju, Sokobanji, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Požarevcu, Paraćinu, Novom Sadu, Nišu, Loznici, Kikindi, Inđiji, Boru i Beogradu.

Povezana vest:  Čarobni svet Piksija i Zeke u Delta Cityju