Nakon uzbudljivog večitog derbija u Superkupu Srbije, proteklog vikenda startovalo je i prvenstvo Srbije u ragbiju 13. Ove godine u novom sistemu takmičenja devet ekipa je po kvalitetu podeljeno u tri grupe u prvoj fazi, tako da je šampionat otvorio gradski derbi na Adi u kojem je Radnički sa Novog Beograda bio bolji od Crvenih Kengura – 30:12 (8:10).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Nova pobeda Sare Takanaši

Bio je to meč Grupe B u kojoj se još nalaze i Tašmajdan Tigrovi, a ponovo je ekipa Radničkog slavila, uprkos vođstvu na poluvremenu Kengura, koji su ustvari drugi tim aktuelnog prvaka Crvene zvezde. Iskusniji Radnički je prošle sezone sva tri puta savladao istog rivala, uključujući i u finalu Druge lige, tako da je dominacija nastavljane i na startu ovog šampionata.

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, Grifon vicešampion Jadrana

Još jedan meč igran je ovog vikenda, u Grupi C Radnički Niš je savladao ekipu Car Dušan Silni iz paraćina – 42:12 (20:0). Nije bilo problema za Nišlije, iako su gosti za ovaj meč bili pojačani sa deset igrača iz Crne Gore, tačnije Tivta koji su uz posebnu dozvolu komesara imali pravo igranja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Svetski talenti u Vrbasu

Bila je to dobra prilika da se Crnogorski igrači pripreme u iščekivanju mečeva u regionalnoj Balkan Super Ligi, gde će se ove godine takmičiti tim Južne Regije. U Grupi A, ovog vikenda nije bilo mečeva pošto je na zahtev Partizana odložen njihov meč sa Dorćolom.