Širom sveta 22. aprila obeležen je Međunarodni dan planete Zemlje, sa ciljem da se, kako države tako i građani, uključe u globalnu akciju širenja ekološke svesti. S tom idejom, u Vaspitno-obrazovnom sistemu „Kreativno pero“ tokom meseca aprila realizovan je niz aktivnosti, a poslednja upravo na Međunarodni dan planete Zemlje. Na inicijativu mladog naučnika Đorđa Ogrizovića, u cilju promocije zaštite životne sredine, ali i održivog razvoja, uz podršku humanitarne organizacije „Nađi Raula“, 5. aprila upriličen je prvi susret učenika Gimnazije „Kreativno pero“ i ETŠ „Mija Stanimirović“ u gradu Nišu, radi razmene ideja i iskustava. Tom prilikom posađene su sadnice prijateljstva, a u Gradskoj kući su podeljene ekološke zahvalnice učesnicima razmene.

Povezana vest:  Godina darivanja kompanije dm drogerie markt

Na Dan planete Zemlje, Vaspitno-obrazovni sistem „Kreativno pero“ uzvratio je gostoprimstvo svojim domaćinima iz Niša. Nakon dočeka gostiju iz Elektro-tehničke škole „Mija Stanimirović“ i pozdravne reči direktorke,  zasađene su sadnice prijateljstva kao podsetnik na važnost očuvanja životne sredine i mogućnost da spasavanje planete postane deo svakodnevnog načina života, jer svako od nas može da da svoj doprinos, da posadi drvo, da ne prlja parkove, šume i reke, da ne zagađuje vazduh, ne koristi i ne baca plastiku.

Povezana vest:  KIKO Milano Dolce Diva: Savršena kolekcija za vruće leto

Ovom prilikom učenici iz Niša su u pratnji svojih domaćina posetili Arboretum Šumarskog fakulteta u Beogradu, zaštićeno prirodno područje u kategoriji spomenika prirode, koje predstavlja jedinstven pejzažno-arhitektonski prostor i vredan arhiv domaćih i stranih vrsta drveća, kao i Kalemegdansku tvrđavu.