Kompanija dm drogerie markt je dobitnik ovogodišnje Nacionalne nagrade Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ za projekat dm inkubator.

dm Srbija je osvojila drugu nagradu u kategoriji velikih privrednih društava za projekat dm inkubator, koji doprinosi razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na srpskom tržištu.

dm inkubator pokrenut je 1. oktobra 2018. godine, a nakon prijavljenih 704 proizvoda, 18 domaćih proizvođača dobilo je jedinstvenu priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na policama više od 90 dm drogerija širom Srbije.

Povezana vest:  Šeril Kol izbacila Ešlija iz života i iz autobiografije

Učesnici ovog jedinstvenog projekta dobili su kompletnu podršku pri unapređenju svojih proizvoda kroz savete tehnologa, kvalitativne edukacije iz oblasti poslovanja od strane partnera projekta kao i podršku u razvijanju dizajna ambalaže i pakovanja od strane Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd.

Prva faza projekta je završena 30. aprila 2019. godine, a prvi pobednički proizvodi biće dostupni kupcima od 15. juna 2019. godine. Zaključno sa 30. septembrom 2019. godine na policama će se naći svi odabrani artikli. Podrška dm-a nastaviće se i u narednoj godini, tokom koje će proizvodi iz dm inkubatora dobijati punu potporu kroz interne i eksterne kanale oglašavanja.

Povezana vest:  Na Kopaoniku svečano otkriven Jägermeister shot visine 2 metra, najveći šot od leda na svetu

Partneri dm-a u sprovođenju projekta su USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultet primenjenih umetnosti, koji su zajedno sa učesnicima projekta pokazali koliko je važno da različiti sektori zajedno rade na iznalaženju inovativnih poslovnih rešenja.

Kompanija dm drogerie markt, najveći drogerijski lanac u Evropi, je sprovođenjem dm inkubatora ukazala na važnost podrške i saradnje sa kompanijama u razvoju čime je između ostalog dodatno obogaćen jedinstven asortiman proizvoda u drogerijama. dm inkubator može predstavljati primer biznis modela čije uspešno poslovanje utiče na ekonomski razvoj Srbije u celini.

Povezana vest:  HAVAIANAS – njihovo visočanstvo japanke