uniqua_prihvatilisteUNIQA i prijatelji prikupili milion dinara za Prihvatilište

 

Na tradicionalnoj drugoj UNIQA-tnoj čaroliji učestvovala su deca iz beogradskih osnovnih škola koja su zajedno sa decom iz Prihvatilišta oslikavala novogodišnje kugle. U galeriji O3one održana je prodajna izložba na kojoj su zaposleni u kompaniji UNIQA osiguranje, partnerske kompanije, kao i poznate ličnosti otkupljivale  maštovito ukrašene kugle za jelku i skupile sumu od million dinara. Sav novac koji je prikupljen na ovogodišnjoj UNIQA-tnoj čaroliji biće doniran Dečijem Prihvatilištu u Beogradu. Žiri koji su činile poznate ličnosti – Bajaga, Tijana Dapčević, Ana Bebić, Nataša Vukoje, Aleksandra Perović, Kristina Kovač i Danica Maksimović, kao i predstavnici kompanije UNIQA osiguranje su odabrali najlepši novogodišnji ukras i kreatoru ovog dečijeg remek-dela dodelili nagradu u iznosu od 10.000 dinara. Pored kompanija, donaciju je priložila i Ana Bebić, koja se zajedno sa ostalim poznatim ličnostima družila sa decom iz Prihvatilišta.

Povezana vest:  „Dan žutih narcisa“ u Delta Cityju, poznate dame delile žute narcise kao simbol novog početka

uniqua_prihvatiliste_1Pored zaposlenih u kompaniji UNIQA osiguranje, ukrase su otkupljivali i predstavnici kompanija – Raiffeisen bank, Raiffeisen leasing, hotel Hyatt, fabrika čokolade Kings of chocolate, Infostan, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, Henkel, Fenix farm, Opština Novi Beograd i mnogi drugi.

-Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine uspešno ponovili humanitarnu akciju UNIQA-tna čarolija i sakupili čak million dinara. Cilj ovogodišnje akcije je bio da se skupi novac kako bi se pomoglo dečijem Prihvatilištu iz Beograda, kome je proširenje prostora neophodno kako bi se deci, koja tamo žive poboljšali uslovi za život. Drago mi je što smo na najbolji način iskoristili radove talentovane dece iz beogradskih osnovnih škola, i aktivirali ih da trudom i talentom pomognu svojim vršnjacima. Takođe bih hteo da ovim putem javno pozovem sve kompanije da slede naš primer i pomognu Prihvatilištu – rekao je Zoran Višnjić, predsednik upravnog odbora kompanije UNIQA osiguranje.

Povezana vest:  26 gradova Srbije proslavilo međunarodni Dan Dunava

Kompanija UNIQA osiguranje ovom prodajnom izložbom ispunjava obećanje dato prošle godine, a to je da će UNIQA-tna čarolija postati tradicionalna. Prošlogodišnja UNIQA-tna čarolija je pomogla da se prikupi velika suma novca koja je pomogla lečenju dece obolele od raka, kao i porodilištu Instituta za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.