rakija_festival_2010Četvrti Rakija fest u Beogradu 11. i 12. decembra

 

Četvrti internacionalni sajam rakije „Rakija fest“ održaće se 11. i 12. decembra u hotelu „Kontinental“ u Beogradu, uz učešće oko 50 proizvođača prirodnih voćnih rakija iz Srbije i inostranstva, saopštili su danas organizatori.

Cilj manifestacije, koju organizuju Rakija bar i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija „Najjači ukusi Srbije“, je da predstavi rakiju kao srpski brend, približi kulturu služenja rakije, promoviše rakiju kao sastavni deo koktela, kao i mogućnost njenog kombinovanja sa hranom. Manifestacija, čiji je slogan „Rakija je srpski brend“, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Srbije i uz podršku Turističke organizacije Beograda.

Povezana vest:  Pred mladom Kendall Jenner teška odluka

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija, da prisustvuju takmičenju u rakijskom šahu, pripremanju koktela sa rakijom i upoznaju sa mogućnostima slaganja rakija sa mezetlucima pripremljenim od prozvoda izlagača koji su prisutni na festivalu, kao i kako se kombinuju rakija i čokolada.

Na festivalu će biti predstavljen projekat „Putevi šljivovice“, koji podrazumeva obilazak destilerija koje se bave proizvodnjom te voćne rakije, u trajanju od jednog do tri dana, sa ciljem da turisti upoznaju nacionalno piće Srbije na mestu proizvodnje. Biće održana i stručna predavanja koja su pre svega namenjena proizvođačima rakije, kako bi se utvrdila trenutna pozicija rakije kao srpskog brenda, kao i mogući pravci njegovog razvoja.

Povezana vest:  Robi Vilijams se oženio Ajdom Fild

Deo festivala biće i ocenjivanje rakija, kao i proglašenje pobednika festivala. „Rakija fest“ se priključio i akciji „Ili piješ ili voziš“, kako bi se posetiocima skrenula pažnja na odgovorno konzumiranje alkohola i ukazalo na rizičnost kombinovanja alkohola i vožnje.

Cena ulaznice je 300 dinara, a studenti će uz indeks moći da kupe kartu po ceni od 200 dinara. Radno vreme festivala 11. decembra je od 11.00 do 21.00 čas, a 12. decembra od 11.00 do 20.00 časova.

Povezana vest:  Deborah Milano predstavlja Extraordinary 5-u-1 maskaru