WizzAir, jedna od najbrže rastućih evropskih aviokompanija i vodeća niskobudžetna aviokompanija u srednjoj i istočnoj Evropi proglašena je jednim od 10 najbezbednijih niskotarifnih avio prevoznika u svetu u 2019. godini od strane rejting agencije AirlineRatings.com, jedine rejting agencije na svetu koja nudi sveobuhvatnu analizu bezbednosti i proizvoda aviokompanija.

Analiza sajta Airlineratings.com je sveobuhvatna i u obzir uzima čitav niz faktora, uključujući rezultate provera koje vrše državne institucije i predstavnici avio industrije, podatke i statistike vezane za nesreće i ozbiljne incidente, profitabilnost, bezbednosne inicijative i starost flote. Mesto među deset najbezbednijih niskobudžetnih avio kompanija na svetu veliki je uspeh koji naglašava snažnu strategiju WizzAira kojoj je bezbednost top prioritet.

Povezana vest:  Udahni duboko na Kopaoniku

Wizz Air ima na raspologanju jednu od najmlađih flota u svetu koja trenutno obuhvata 115 Airbus A320, A321ceo i Airbus A321neo aviona čija prosečna starost iznosti 4,7 godina. Ova avio kompanija takođe čeka isporuku 274 Airbus A321neo aviona, najefikasnijih uskotrupnih aviona na svetu. WizzAir sarađuje sa  vodećim evropskim partnerima kada je u pitanju održavanje flote s ciljem da kompanijina mlada i moderna flota ostane u besprekornom stanju. Otkad je počeo sa radom 2004. godine, WizzAir je posvetio dosta vremena i resursa s ciljem da bezbednost, bezbedonosne procedure kao i trening i  razvoj osoblja budu na najvišem svetskom nivou. Ova aviokompanija otvorila je novi trening centar, jedan od najnaprednijih centara za obuku u avijaciji koji u posedu ima dva aviona iz serije Airbus A320 CAE 7000XR sa uređajima za simuliranje celokupnog leta, najmodernijim trenažerom za hitnu evakuaciju koji je obezbedila firma TFC kao i trenažer u slučaju požara najnovije generacije tipa V9000 Commander firme Flame Aviation. U pitanju je trening centar u kome se održavaju treninzi za sve pilote i članove posade.

Povezana vest:  Čišćenjem do idealne kože uz Vichy novu i poboljšanu Purete Thermale liniju

Diederik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operativnog sistema Wizz Aira rekao je ovom prilikom: „Bezbednost ostaje top prioritet WizzAira i ponosni smo na činjenicu da smo proglašeni jednom od 10 najbezbednijih aviokompanija na svetu. Ovaj rezultat nam služi kao potvrda da smo na pravom putu kada smatramo bezbednost jednim od najvažnijih prioriteta i kao potvrda da je sedam zvezdica kao ocena bezbednosti koje smo zaradili prošle godine u potpunosti zaslužena. Osim bezbednosti, mi smo takođe posvećeni našoj nameri da putnicima obezbedimo jedinstveno iskustvo pomoću naše široke putničke mreže koja obuhvata više od 650 linija na 147 destinacija u 44 zemlje. “

Povezana vest:  POZORIŠNA PREDSTAVA “PEPELJUGA” U DELTA CITY BREAK PARKU