Organizatori turističko gastronomske manifestacije „Gastro Srem“ najavljuju odličnu zabavu, najukusnije sremačke specijalitete  i nezaboravan program.  Gastro Srem će se održati  u petak  i subotu  30. i 31. avgusta  na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi od 17h.

„Svi oni koji nikada nisu bili na Gastro Sremu, ne mogu ni da zamisle koliko su ukusni sremački specijaliteti. Pozivam sve sladokusce da dođu i da se uvere u ukus sremačkih mesnih prerađevina, kolača, specijaliteta od testa.  U poslednje vreme mnogo se govori  o organskoj hrani, a zaboravili smo da je to naša domaća, nezagađena hrana.  To vas očekuje na Gastro Sremu.“ – naglasio je glumac Aleksandar Dunić, zaštitno lice manifestacije .

Povezana vest:  U bibliotekama u Beču se najviše iznajmljuju knjige za decu

Ova manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona  koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu.

„Gastro Srem“  nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak.

Open kitchen show biće održan u subotu . Tradicionalne sremačke specijalitete zajedno sa kuvarima iz Srema spremaće Minja Bogdanovski,  autorka popularnog kulinarskog bloga „Minjina kuhinjica“.Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podneblja, a  dobrovoljni prilog će biti dat u humanizatne svrhe.

Povezana vest:  Kraljevsko venčanje uživo u 3D tehnologiji?

Organizatori manifestacije, Turistička organizacija opštine Stara Pazova, pripremila je i bogat kulturno – umetničkom program. Tokom oba dana manifestacije biće izloženi najstariji kuvari Evrope.

Drugog dana manifestacije, od 21h održaće se koncert ženskog tamburaškog orkestra „La Banda“.