Laboratorije Vichy lansirale su prošle godine ultrahidratantni dnevni booster Minéral 89 – svež, lagan serum koji se u trenu upija u kožu i jača njenu barijeru. Jedinstvena kombinacija intenzivno hidratantnih sastojaka čini ovaj proizvod savršenim za svakodnevnu upotrebu a koži omogućava da ostane hidrirana, uprkos svakodnevnim lošim faktorima koji utiču na nju, kao što su zagađenje, nedostatak sna, pušenje, stres, neuravnotežena ishrana, hladnoća.

#89razlogazamineral89

Budući da je namenjen i ženama i muškarcima, a odgovara i svim tipovima kože, tokom godinu dana korišćenja u njegovu učinkovitost uverili su se brojni korisnici, a njih 89 iznelo je svoj razlog za korišćenje ovog proizvoda, koji su podeljeni na Vichy sajtu. Benefite Minérala 89 podelili su i dermatološki i farmaceutski stručnjaci, i istakli ga kao obavezan ritual nege koji donosi rezultat blistave i hidrirane kože, uz nanošenje samo dve kapi boostera ujutru i uveče, na očišćenu kožu lica i vrata.

Povezana vest:  VENČALI SE PLAZMA i MLEKO!

„Gel se upija za nekoliko sekundi, ostavljajući kožu suvom i glatkom, bez traga lepljivosti ili masnoće“, ističe mr.sci dr Miloš Trojanović, specijalista dermatovenerologije, i navodi da upravo ovakva struktura preparat čini pogodnim i za kožu sklonu aknama i hiperpigmentaciji.

Dr spec. Jasmina Vikalo preporučuje Minéral 89 i za umirivanje reaktivne kože, kao i kod one koja je oslabljena zbog preteranog čišćenja. „U slučaju oštećenja površinskog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza između ćelija rožastog sloja, koji postaje grub, tvrd i sklon pucanju, i omogućava lakši prodor bakterija i alergena. Minéral 89 svojim jedinstvenim sastavom, predstavlja prvu liniju odbrane od spoljašnjih uticaja, tako što jača barijernu funkciju kože, uspostavlja optimalnu pH kože, pruža adekvatnu antioksidativnu zaštitu od uticaja slobodnih radikala i dovodi do regeneracije oštećene kože“, navodi dr Vikalo.

Farmaceuti su istakli da zahvaljujući Minéralu 89 njihov ten više nije siv i beživotan, da im pruža dnevnu dozu svežine i daje punoću koži. Damama je odličan i kao podloga za šminku, dok su muškarci naveli da je idealan za hidrataciju nakon brijanja.

Povezana vest:  Nova Replay kolekcija donosi ležerne komade za svaki dan

Takođe, delotvoran je i nakon estetskih intervencija, kao što su tretmani laserom, dermoambrazija, hemijski piling. Ubrzo nakon primene smanjuju se osećaji peckanja, svraba i žarenja, koji su česta pojava posle ovakvih tretmana.

Inovacija iz Vichy Laboratorija – Minéral 89 Eyes

Budući da je predeo oko očiju najosetljivija regija lica, stručnjaci brenda Vichy osmislili su inovaciju za tretiranje ovog područja – Minéral 89 Eyes, negu za jačanje i obnavljanje kože oko očiju. Predstavlja pravu dozu snage za svežiji pogled, sa 89 odsto mineralizovane termalne vode Vichy formulisane sa hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla i čistim kofeinom, koji je poznat po delovanju protiv znakova umora. Formula proizvoda je hipoalergena, oftalmološki, dermatološki i klinički je ispitan, namenjen i osetljivoj koži.

Povezana vest:  Lokali Džejmija Olivera na bečkom aerodormu

Deluje tako što jača barijeru kože na području oko očiju, uglačava tanke bore uz 24-časovnu hidrataciju i smanjuje tamne podočnjake za odmorniji izgled.

Za optimalnu efikasnost nege, preporučuje se da se kapljica seruma nanese na vrhove prstiju i rasporedi ispod svakog oka, uz tri tapkanja ispod i iznad svakog oka. Pomoću prsta zatim treba uglačati kožu od unutrašnjeg ugla oka ka spolja i ispod očiju i kapka.

Više informacija o proizvodima potražite na Vichy.rs.

MINÉRAL 89 dnevni booster za snažniju i puniju kožu: 2.299,4 rsd*

MINÉRAL 89 Eyes nega za jačanje i obnavljanje kože oko očiju: 1.895,6 rsd*

*Navedene cene su informativnog karaktera – Vichy nema precizne informacije o maloprodajnim cenama u ovlašćenim apotekama niti na bilo koji način na njih utiče.