Vođeni prethodnim uspešnim kolaboracijama, dizajneri brenda Nike nastavili su tradiciju saradnjom sa poznatim reperom Travis Scott-om. Rezultat te kolaboracije je model Travis Scott x Nike Air Force 1 Low Cactus Jack, koji su ljubitelji patika u Srbiji dočekali s nestrpljenjem. U prilog tome govori i podatak da se za učešće u raffle-u koji je organizovan u nedelju, 24. novembra u Tike shop-u, prijavilo čak 639 sneaker lover-a. Samo sedamnaestoro njih dobilo je priliku da kupi ovaj ekskluzivni model.

Povezana vest:  SBB dobitnik SAM nagrade za EON platformu, najveću inovaciju u regionu

Ljubitelji ovih patika počeli su da se okupljaju tog dana ispred Tike shop-a u 6:30 ujutru, iako je podela brojeva za učestvovanje u izvlačenju najavljena za 9:30 časova. Velika kolona od Kralja Petra 24 pa sve do Uzun Mirkove ulice dokazala je da je Beograd jedan od vodećih evropskih gradova kada je Sneaker kultura u pitanju.


Zašto je model Travis Scott x Nike Air Force 1 Low Cactus Jack tako interesantan?

Inspirisan životom poznatog repera, koji je veći deo detinjstva proveo u Misuriju, država Teksas, model sadrži skup različitih motiva i materijala koji zajedno oslikavaju duh Divljeg zapada. Mešavina somota, platna, kamuflažnog materijala, flanela, antilop kože i vune čini da ove jedinstvene patike ne budu nezapažene, što se može reći i za njihovog idejnog tvorca – jednog od najpopularnijih repera današnjice.

Povezana vest:  Ragbista Majk Tindal prevario Zaru, unuku kraljice Elizabethe II

Model je u Tike shop stigao dan ranije, dok je glavno dešavanje – veliki sneaker raffle bio zakazan za nedelju. Okupljanje zainteresovanih učesnika počelo je u ranim jutarnjim časovima, dok se do 09:30 časova, kada je najavljen početak, red prostirao do Uzun Mirkove ulice. Konačni rezultat – 639 prijavljenih, a samo 17 patika u ponudi. Najsrećniji su na kraju iz šopa otišli sa novim Travis Scott x Nike Air Force 1 Low Cactus Jack patikama.

Povezana vest:  I prinčevi pod maskama za Novu u Beogradu!

Uzavrela atmosfera i euforija trajala je ispred Tike shop-a pre i tokom tombole, dok se sreća obožavaoca zbog prilike da kupe omiljene patike mogla videti u storijima koji su zapalili Instagram.