Dimitri_visual_2_A4

Jača podrška kampanji „Udari mene a ne žene“  u okviru Avon akcije Reci NE nasilju u porodici

Borba protiv nasilja u porodici i kampanja pod nazivom „Udari mene a ne žene“, čiji je  cilj podizanje svesti i edukacija javnosti o ovom problemu, dobija još jedno sportsko pojačanje. Dmitri Gerasimenko, reprezentativac i član Olimpijskog tima Srbije u džudou na OI u Londonu 2012, pridružuje se kampanji koja ne poziva na nasilje, već podstiče muškarce da izvan sportskih borilišta fizičku snagu ne pokazuju prema slabijima od sebe, nego da svoju energiju usmere ka ostvarivanju pozitivnih životnih ciljeva.

„Od malena se bavim džudom kao borilačkim sportom sa bogatom tradicijom, ali od samog početka sam naučio da svoju snagu i veštine pokazujem samo na sportskom borilištu, a nikada u privatnom životu niti prema slabijima od sebe. Siguran sam da pravi muškarci dele moje mišljenje i prema ženama se odnose sa poštovanjem. Nadam se da ću svojim angažovanjem u kampanji „Udari mene a ne žene“ doprineti suzbijanju nasilja u porodici, a želeo bih da i drugi sportisti i naši olimpijci na svoj način pruže podršku da se skrene pažnja javnosti na rešavanje ovog problema“, rekao je Dmitri Gerasimenko, reprezentativac i član Olimpijskog tima Srbije u džudou na OI u Londonu 2012.

Povezana vest:  "Reciklirajte i Vi" na festivalu Supernatural

Psihičko i fizičko maltretiranje u porodici, skriveno od očiju javnosti, svakodnevno je prisutno u našem društvu već dugi niz godina, a broj žrtava nasilja u porodicama je u porastu. Svaka druga žena u Srbiji u jednom trenutku je bila žrtva nekog vida nasilja u porodici (fizičkog, psihičkog, seksualnog, ekonomskog).

Tokom kampanje „Reci NE nasilju u porodici“, putem prodaje posebno dizajniranih proizvoda za hrabrost, biće prikupljena sredstva u okviru Avon Fondacije koja će biti donirana u humanitarne svrhe.

Povezana vest:  Praznici – dani za uživanje

O kampanji “Reci NE nasilju u porodici”

Avon je na globalnom nivou pokrenuo kampanju “Reci NE nasilju u porodici” 2004. godine kako bi pružio podršku programima podizanja svesti, edukacije i prevencije, kao i direktne usluge za žrtve i njihove porodice. Globalna Avon Fondacija je do danas donirala preko 60 miliona dolara kako bi pružila podršku programima koji imaju za cilj smanjenje nasilja u porodici. Avon podržava napore da se zaustavi nasilje nad ženama u preko 50 zemalja, sakupljajući sredstva kroz prodaju specijalnih proizvoda za hrabrost, podižući svest javnosti kroz brojna dešavanja i informišući javnost uz pomoć oko 6,4 miliona Avon Dama. Sav neto prihod  od prodaje ovih proizvoda se namenski usmerava na programe koji imaju za cilj zaustavljanje nasilja u porodici. U Srbiji je akcija “Reci NE nasilju u porodici” pokrenuta 2008, a početkom ove godine je realizovana prva donacija u Srbiji kojom je omogućena nabavka sigurnosnih sistema za dve sigurne kuće u Somboru i Pančevu.

Povezana vest:  Nezaboravno druženje popularne Jutjub zvezde Jane Dačović sa fanovima u Kraljevu