Udruženje „Free Space u saradnji sa „Reflektor teatrom“, pokrenulo je projekat „PričaMoO… koji će se realizovati u Domu kulture (Ignjata Pavlasa 4) u sredu, 4. decembra. Karte su u prodaji na blagajnama Gigstixa i putem sajta http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/9-pozorite/2922-predstava-mukarcine . Ovim projektom želimo da inspirišemo srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstave „Muškarčine“  i da budu učesnici tribina „Kakav treba da bude PRAVI muškarac ovde i danas“ i tako zajedno doprinesemo širenju i razvoju nezavisne, društveno angažovane pozorišne scene u Novom Sadu.

Povezana vest:  Medica Aesthetica - Za pun sjaj lica i tela

 „Muškarčine“

Ekipa mladih muškaraca izlazi na scenu i priča priču o svom detinjstvu tokom burnih 90-tih godina na Balkanu.

Takođe, oni se pitaju da li su dovoljno sposobni da ispune zahteve društva i postanu „glave porodica“, dobri muževi i očevi, uspešni biznismeni, poznavaoci sporta itd. Da li je tata pravi tata samo ako nije prisutan tokom odrastanja svoje dece, jer mora da radi i donese novac u kuću? Da li su srećni što su njihovi očevi bili takvi i da li žele da i oni postanu isti? Zbunjeni su, ukalupljeni i uplašeni.

Autori: Vojislav Arsić i Milena Bogavac

Povezana vest:  IDEA prijatelj manifestacije „Ulica otvorenog srca"

Ko-autori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović

Više o predstavi možete pogledati OVDE

Šta je potrebno da misli i radi mlad čovek da bi postao PRAVI muškarac, kao i zašto se za ovu predstavu uvek traži „karta više“, saznaćete ako dođete!

PRAVI muškarci

Povezana vest:  Resonate – Festival analogno-digitalnih umetnosti, Beograd

Vojkan Arsić, reditelj

Andrija Nikitović, brica

Andrija Gerić, sporski psiholog i ex reprezentativac

Milan Radilović Ješko, sekretar MONS-a

Milan Inić Yasserstain

Vesna Farkaš, moderatorka