Pedeset osmo po redu okupljanje članova Laguninog književnog kluba desiće se u petak, 6. decembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC. Ovoga puta odabrali smo knjigu priča „Iznenada neko pokuca na vrata“ jednog od najpoznatijih savremenih izraelskih književnika i majstora kratke priče Etgara Kereta.

O knjizi će govoriti Mila Gavrilović, prevoditeljka i Dejan Katalina, novinar i pisac.

Povezana vest:  Zakoračite u čudesan svet čitajući Atlas mitova

Paradoksalan poput Kafke, ironičan poput Vonegata, komedijaš poput Vudija Alena, a ipak autentičan, urnebesan, pronicljiv i uvek neobičan.

Vaspitavanje deteta, laganje šefa, poručivanje jela u restoranu brze hrane… I ove sasvim obične, svakodnevne situacije za Kereta predstavljaju komplikovan i opasan svet, ali i svet prepun čežnje. „Iznenada neko pokuca na vrata“ je zbirka njegovih najboljih i najzrelijih priča u kojima živi i mrtvi, neobično tiha deca i životinje koje govore, snoviđenja i stvarnost stoje jedni uz druge. Noseći nas na bujici apsurda, duhovitosti, tuge i saosećanja, ove priče su Kereta iznele na glas najoriginalnijeg pisca svoje generacije.

Povezana vest:  Knjigom protiv korone – Glasnikov sajam knjiga od 20. oktobra do 2. novembra

Ovo će biti i odlična prilika da se upoznate sa stvaralaštvom Etgara Kereta, koji će biti ekskluzivni gost Lagune na decembarskoj Noći knjige.

Popust od 30% na knjigu „Iznenada neko pokuca na vrata“ možete iskoristiti do 6. decembra u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.