U svetu gde se lepota posmatra na način „LEPO ZNAČI SIMETRIČNO“, zaista nije lako biti lep. Ako tome pridodamo neprestana upozorenja da moramo ostati večno mlade -u ozbiljnom smo problemu. Dakle, moramo da imamo simetrično telo i lice i nikad ne ostarimo?

  Da li se i vi poput mnogih žena pred ogledalom pretvarate u strogog kritičara? Pažljivo posmatrate svoje lice i telo i nalazite bezbroj osnova za nove nesigurnosti…Često se i upoređujemo sa poznatim lepoticama. Prosto se obradujemo kad paparazzi objave fotografiju na kojoj se vidi da je slavna osoba zapravo samo čovek, s celulitom, ožiljcima, nesavršenim telom i aknama. Kada malo bolje razmislimo, možda je upravo to glavna stvar koja nas povezuje. Nesavršenosti! Samo što njih te nesavršenosti čine prepoznatljivim, a nas nesigurnim.
Opterećujemo se onim što nam nedostaje, pokušavamo da sakrijemo životne priče koje su nas oblikovale u ženu kakva smo danas. Dvodelni kupaći kostim smo odavno odbacile, jer otkriva mali ožiljak na stomaku koji nas podseća na dan koji nam je doneo neizmernu sreću.

Povezana vest:  Underzo proslavio 88. rodjendan izložbom o Asteriksu

Svaka žena ima nešto čime odstupa od opšteg poimanja lepote. A upravo nas to čini zanimljivim i jedinstvenim. Osobenost zbog koje smo očaravajuće, zavodljive i koketne, u svom omiljenom Lisca donjem vešu.

Podsetimo, još je Coco Chanel davno rekla: „Da bi bila nezamenljiva, moraš uvek biti drugačija“.