Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milunović rekao je danas da je njegova ekipa, po svemu prikazanom u ovoj polusezoni, zalužila „evropsko proleće“.
-Znamo šta nam donosi meč protiv Olimpijakosa, bićemo maksimalno koncentrisani i daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat. Realno, prema svemu što smo prikazali ove sezone zaslužujemo da igramo Evropu – rekao je Milunović za klupski sajt.
Crvena zvezda u sredu od 21.00 igra u Atini odlučujući meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa gde je samo pozitivan rezultat vodi u nokaut fazu Lige Evropa.
Crveno-beli će u Atini odigrati 35. meč od jula.
-Ne osvrćemo se na broj mečeva koji smo odigrali do sada, već samo na važnost ove utakmice. Znamo da nas posle Atine očekuje samo još duel sa Čukaričkim, pa zaslužen odmor i zato moramo dati maksimum. Ne treba se štedeti i siguran sam da će ekipa to i uraditi. Neka psihološka iscrpljenost je u ovom slučaju u drugom planu. Svi mi želimo posle dve godine da Zvezda dočeka proleće u Evropi, izuzetno motivisani idemo u Atinu po pozitivan rezultat – dodao je on.
Olimpijakos ove sezone većinu golova primio je iz prekida, dva baš u duelu sa Zvezdom. Drugi gol posle kornera u pobedi od 3:1 postigao je baš Milunović u 87. minutu.
-Ako neko primi dva gola iz prekida u Beogradu kao Olimpijakos sigurno je da će akcenat baciti baš na taj segment igre. U Beogradu smo došli do golova iz prekida, oni su sastavni deo fudbala, mogu da budu odlučujući i da rešavaju meč. Medjutim, mislim da bi trebalo i iz igre da pravimo šanse, da pokušamo na taj način da dodjemo do rezultata – rekao je on.
Zvezdin štoper je naveo da je uveren da će atmosfera na stadionu „Karaiskakis“ biti vrhunska.
-Lepo je kad ceo stadion peva istu pesmu… Podrška navijača će nam značiti kao i uvek i nadam se da ćemo ih mi obradovati dobrim rezultatom i plasmanom u Ligu Evrope – rekao je Milunović.
Crvena zvezda je posle pet kola treća u Grupi B sa tri boda, dok je Olimpijakos poslednji sa samo jednim. Zvezdi je dovoljan i remi za ostanak na toj poziciji i plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa, dok grčkom klubu odgovara samo pobeda. Utakmicu će suditi Italijan Danijele Orsato.

Povezana vest:  Čukarički preokretom do pobede protiv Javora