MK Group Donacija Prihvatilistu za satara i odrasla licaDonacija MK Group

 

MILION DINARA ZA HUMANIJE USLOVE BORAVKA NAJUGROŽENIJIMA

 

Kompanija MK Group donirala je million dinara Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodrškoj ulici u Beogradu. Umesto tradicionalne korporativne zabave i koktela za poslovne partnere, MK Group je sredstva namenjena za tu svrhu preusmerila u humanitarne svrhe. Donacija koju je uručio predsednik MK Group Miodrag Kostić doprineće humanijim uslovima za boravak štićenika ove institucije.

 

– Stara lica predstavljaju jednu od najugroženijih populacija u Srbiji. Donacija kompanije MK Group za našu ustanovu predstavlja značajan doprinos kako bi se pružila što bolja potrebna nega i zaštita našim štićenicima. Nažalost, neophodno je uložiti veoma mnogo napora da se uslovi rada i boravka u Prihvatilištu podignu na viši nivo – rekao je Prvoslav Nikolić, direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica.

Povezana vest:  U Beču hodanjem pune mobilni

 

U jedinom prihvatilištu za odrasla i stara lica nema dovoljno mesta za sve one koji nemaju gde da odu. Trenutno u njemu boravi 135 ljudi, mnogi su primorani da spavaju na hodniku. U sobama od 30 kvadrata spava i do 25 ljudi. Proširenje kapaciteta je neophodno.

 

– Približava se vreme praznika i darivanja, tradicionalno doba godine kada se okrećemo porodici.  Nažalost, postoje ljudi na koje su mnogi zaboravili. Na ljudsko dostojanstvo ne smemo da zaboravimo. Umesto novogodišnje zabave za svoje zaposlene i poslovne partnere, MK Group odlučila se da pruži prazničnu atmosferu onima za kojima će u ovom vremenu daleko više značiti – naglasio je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dodajući da svest o društvenoj odgovornosti i solidarnost ka najugroženijima treba podsticati.

Povezana vest:  Sa UNIQA osiguranjem – i putuješ i osvajaš!

 

Ova donacija MK Group samo je jedna u nizu koje je kompanija MK Group uručila u poslednje tri godine. Naime, do sada je izdvojeno više od 500.000 evra za poboljšanje uslova rada u zdravstvenim, obrazovnim, javnim i kulturnim ustanovama u Vojvodini i Srbiji.