Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Stefan slavi svoj drugi rođendan sa svojom porodicom.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Stefan, sin Njihovih Kraljevskih Visočanstava Princa  Filipa i Princeze Danice, rođen je 25. Februara 2018. godine u Beogradu. Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, zvona beogradskog hrama Svetog Save oglasila su rođenje novog princa srpske kraljevske porodice. To je bilo prvi put daje 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavila takvo rođenje. Zvona crkve Svetog Đorđa u Oplencu i manastira Žiča takođe su oglasila prvo rođenje muškog deteta u Kraljevskoj porodici u Srbiji, posle 90 godina, kada je u Beogradu rođen Nj.K.V. PrincTomislav, brat Nj.V. Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa.

Povezana vest:  Istraživanje kompanije Tetra Pak pokazalo je kako su nedoumice između bezbednosti hrane i brige za okruženje pojačane pandemijom COVID-19

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej krstio je princa Stefana u Kraljevskoj kapeli Sv. Andreja Prvozvanog u Dvorskom kompleksu na Dedinju, 15. decembra 2018. godine. Kršteni kumovi su Nj.K.V. Princ Aleksandar (brat blizanac Princa Filipa), g-đa Petra Lazarević i g-din Dušan Antunović, dugogodišnji porodični prijatelji Princa Filipa i Princeze Danice. U uvođenju u svetu trajnu krštenja Patrijarhu se pridružio Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački Lavrentije, koji je 1985. godine venčao Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu, a takođe krstio Prinčeve Filipa i Aleksandra. Princ Stefan je nosio odoru za krštenje koju je Njegovo Veličanstvo Kralj Petar II nosio na dan svoga krštenja, koje je 1923. godine u Beogradu činodejstvovao Njegova Svetost Patrijarh srpski Dimitrije, a krštenikum je bio britanski Kralj Džordž V.

Povezana vest:  ODRŽANA JOŠ JEDNA MANIFESTACIJA UŠĆE FASHION NIGHT