ne igraj se englezaBeogradsko dramsko pozorište se priključilo akciji „Pobedi za decu prihvatilišta“

 

U  okviru tradicionalnog meseca humanosti Beogradskog dramskog pozorišta biće izvedena hit predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice, čiji će prihod biti namenjen deci Prihvatilišta. Komediju o tri najbolja prijatelja će po 100. jubilarni put izvesti Marko Živić, Ivan Tomić i Daniel Sič,  u sredu, 22. decembra u 20 časova na Velikoj sceni BDP-a. Cena pojedinačne karte je 1.000 dinara. Uručenje donacije biće neposredno pred početak predstave gde će prisustvovati  i iz Fonda ’’Ana i Vlade Divac’’.

Povezana vest:  IDEA karavan je treću godinu zaredom obradovao mališane u 23 grada širom Srbije

Beogradsko dramsko pozorište u saradnji sa Fondom „Ana i Vlade Divac“ priključilo se akciji „Pobedi za decu prihvatilišta“, čiji je cilj prikupljanje finansijskih sredstava za preseljenje Prihvatilišta u prostorije većih kapaciteta, koje bi obezbedile dovoljno mesta za svu ugroženu decu.

Prihvatilište za decu zbrinjava najosetljivije kategorije dece iz cele Srbije i okruženja, među kojima su žrtve nasilja i zlostavljanja, žrtve trgovine ljudima, zanemarivanja, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice. Kako se broj dece kojoj je pomoć potrebna svakodnevno povećava, trenutni kapaciteti nisu dovoljni da se pruži smeštaj svima kojima je to neophodno.

Povezana vest:  NIKE PREDSTAVIO ČETIRI INOVACIJE ZA TRČANJE

-Izuzetna mi je čast i zadovljstvo što učestvujemo u ovako bitnoj akciji. Sva naša deca su ujedno i naša budućnost, stoga je bitno da svako dete bude, ne dete ulice i ničija briga, već da se svi potrudimo da oni postanu ravnopravani članovi ovog društva, sa svim pravima. Želela bih posebno da se zahvalim upravi Beogradskog Dramskog što su prepoznali značaj ove akcije, i time je omogućili da sva prihod ode za dobrobit dece – izjavila je Danijela Stajković, rukovodilac Prihvatilišta za decu.

Povezana vest:  Beč iz orlovske perspektive

Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) osnovan je sa ciljem da obezbedi finansijske, materijalne i druge resurse za zadovoljene fizičkih, socijalnih i drugih potreba izbeglih, interno raseljenih i nezbrinutih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje. Cilj projekta „Možeš i Ti“ je da se pruži podrška sveobuhvatnom procesu zatvaranja kolektivnih centara, olakša odlazak iz kolektivnih centara izbeglih i interno raseljenih lica i njihovo osamostaljivanje rešavanjem stambenog pitanja.