Višak slobodnog vremena je nešto što smo oduvek priželjkivali, a što nam sada predstavlja izazov. Mnogi od nas odlučili su da iskoriste ovu situaciju kako bi naučili ili usavršili neku od veština, poput vežbanja, crtanja ili dekorisanja, pa čak i tehniku pobeđivanja u nekoj društvenoj igri ili gejmingu.

Jedna od trenutno najpopularnijih kućnih zanimacija je svakako kuvanje, zbog čega smo u ovih nekoliko nedelja naučili da pripremamo nove kulinarske đakonije za sebe i svoju porodicu, jer put do srca ipak vodi preko stomaka, zar ne? Zbog toga Instagram vrvi od #foodstagram objava raznih jela gde nam kulinarski majstori bude želju za slatkim i slanim svojim sjajnim fotografijama. Fotografisanje hrane je zbog ove društvene mreže postalo prava umetnost savremenog doba, a u njoj može učestvovati svako. Zašto ne biste i vi podelili svoje najnovije umeće kuvanja, zajedno sa osmesima članova vaše porodice koje vaši ukusi stvaraju, za pokoji lajk na Instagramu?

Povezana vest:  Puzijada u TC Delta City 30. novembra

Hrana za oči i usta

Kao što znamo, za potpuni užitak nisu dovoljni samo dobar recept i priprema, već i vizuelna privlačnost samog jela. Ukoliko odlučimo da se pohvalimo svojim kulinarskim radom na društvenim mrežama, Instagram #foodstagram influenserka Isabelle Cheng donosi nekoliko saveta za pravilno i uspešno fotografisanje:

  • Pripremite atmosferu u skladu sa vašim jelom dobro osmotrite prostor oko sebe, pa procenite šta najbolje ispunjava kadar obroka koji fotografišete. Slobodno dodajte i nekoliko sitnih detalja, kako bi vaša fotografija imala i vizuelnu priču, poput kafe koju ćete popiti u slast nakon obroka ili posebno odabranog pribora za jelo.
  • Obratite pažnju na osvetljenje – dostupnost prirodnog osvetljenja igra važnu ulogu u fotografiji, stoga je potrebno odabrati doba dana i mesto gde zraci sunca najbolje obasjavaju vaš dom. Kako sada mnogo vremena provodimo kod kuće, imamo priliku da osmatramo sve promene koje se događaju u naša četiri zida.
  • Stvorite impresiju pokreta – dobra hrana uvek privlači dobro društvo, a nečiji osmeh nakon slasnog obroka poseban je elemenat fotografije koji govori o vašim kulinarskim sposobnostima. Slobodno zamolite članove porodice da vam pomognu u stvaranju pokreta na fotografiji, kao što su točenje, pomeranje, vreo dim, mešanje ili međusobno druženje.
Povezana vest:  Nova online platforma JanssenWithMe: Pouzdan izvor informacija za pacijente i njihove porodice

Tehnologija igra itekako važnu ulogu

Za uspešnu fotografiju na Instagramu potrebna je kombinacija ukusnog i lepo dekorisanog jela, koje ćemo pre nego što nestane sa tanjira najbolje zabeležiti vrhunskom kamerom, poput onih na Samsung pametnim telefonima. Telefoni iz Samsung Galaxy S20 serije imaju i poseban način rada za fotografisanje hrane koji ističe boje i detalje. Osim kamere visoke rezolucije koja je prilagođena za snimanje fotografije u pokretu, Samsungov PRO način rada prilagođava svetlost balansirajući zastupljenost bele boje. Isto tako, napredne opcije omogućuju i korekciju ostalih boja za veći kvalitet slike. Takođe, uz pomoć višestrukih kamera, vaše jelo biće uvek u središtu fotografije, dok će pozadina biti blago zamagljena.

Povezana vest:  JACK DANIEL'S PROSLAVIO 165. ROĐENDAN VELIKOM ŽURKOM U KLUBOVIMA SAVAMALE

Stoga, skuvajte nešto lepo i podelite svoju #foodstagram objavu sa prijateljima i bližnjima u trenucima kada je potrebno ostati kod kuće. Ko zna – možda ćete uz pomoć Isabellinih fotografskih saveta već sutra postati nova kulinarska zvezda na društvenim mrežama.