Kompanija Beiersdorf koja stoji iza brenda NIVEA, donirala je 30.000 eur u okviru svog međunarodnog programa podrške kolektivnoj borbi društva protiv širenja i uticaja Covid-19, dvema organizacijama u Srbiji: Udruženju medicinskih sestara, tehničara i babica i Mreži za zdravstvenu zaštitu HumanaS, koja brine o starim licima. Program direktne podrške u skladu je sa novom koncepcijom kompanije „Care Beyond Skin“, koja svesrdno nastoji da izađe iz okvira svoje osnovne delatnosti – brige o nezi kože – i pruži maksimalan doprinos društvu i planeti.

Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorfa za Srbiju: „Pandemija COVID-19 je u vrlo kratkom vremenskom periodu postala pretnja zdravlju i zamrzla društveni život svakog pojedinca, što je do sad bilo gotovo nezamislivo. Ovim donacijama Beiersdorf Srbija želi da pruži podršku nacionalnim organizacijama koje pomažu svim licima kojima je potrebna pomoć u ovim teškim vremenima, kao što su i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica i Mreža zdravstvene zaštite HumanaS.”

Povezana vest:  RUKA RUKU MIJE A TVOJA PODRŽAVA I STARIJE KOMŠIJE!

Veliki broj zdravstvenih radnika, uključujući mnoge medicinske sestre, tehničare i babice, nalazi se na prvoj liniji borbe sa COVID-19. Iz tog razloga, Beiersdorf Srbija želi da im pomogne da dobiju potrebnu medicinsku opremu – zaštitna odela, naočare, maske i antiseptike. Od početka pandemije COVID-19, volonteri u Udruženju HumanaS nesebično su pomagali stariijim licima, kojima je ta pomoć najviše i potrebna u ovom periodu. Iz tog razloga, kompanija Beiersdorf Srbija donirala je novčana sredstva organizaciji HumanaS-u, kako bi omogućili da se obezbede paketi hrane i higijenskih sredstava za najstarije građane, kao i zaštitna oprema za volontere koji su u stalnom kontaktu sa njima.

Povezana vest:  Šta se krije iza natpisa „Da dobro ne ostane skriveno“?

Beiersdorfov međunarodni program podrške

Krajem marta, kompanija Beiersdorf AG objavila je svoj međunarodni program podrške: Grupacija namerava da dodeli donacije u iznosu od 50 miliona evra za pomoć u upravljanju u kriznim situacijama, naročito u epicentrima bolesti, kao i za regione sa slabo razvijenim sistemom zdravstvene zaštite i lošom infrastrukturom. Beiersdorf će sarađivati sa međunarodnim organizacijama i lokalnim organima vlastima kako bi pružio maksimalnu podršku ljudima kojima je pomoć potrebna.

Povezana vest:  Pampers sa dodatnim slojem za dobar noćni san

Neposredne mere uključuju čitav niz preduzetih akcija, kao što je međunarodna donacija 1.000.000 litara sredstava za dezinfekciju. U međuvremenu, Beiersdorf je stavio u pogon svoje fabrike na pet kontinenata za proizvodnju sredstava za dezinfekciju. Donacije od najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za negu kože i ruku podeljene su medicinskom osoblju širom sveta, čija je koža trenutno posebno izložena raznim uticajima. Hitne mere uključuju i direktnu finansijsku podršku nevladinim organizacijama, kako međunarodnim, tako i lokalnim partnerima Beiersdorf Grupe koji se trenutno i sami suočavaju sa velikim izazovima. Beiersdorf takođe podržava i lične donacije svojih zaposlenih međunarodnim humanitarnim organizacijama širom sveta tako što ih udvostručuje.