bitka_za_bebeNaručeno još sedam novih inkubatora

Nedelja za nama na najbolji način zaokružuje prvi mesec velike humanitarne akcije „Bitka za bebe“. Nakon inkubatora koji su ove nedelje već naručeni od sredstava prikupljenih na humanitarnoj fudbalskoj utakmici i donacijom Koncerna „Farmakom“, humanitarci Fonda B92 su danas naručili još jedan kontigent od sedam novih inkubatora zahvaljujući donacijama novih kompanija heroja, odnosno heroja pojedinaca.

Sredstva za kupovinu četiri nova inkubatora, svojim donacijama su obezbedili  Rudarski basen „Kolubara“ (2)  i kompanija „“Mineco Group“ (2).

Povezana vest:  Uskoro peti Beogradski irski festival

Građani Srbije su pojedinačnim donacijama, bilo uplatama na račun Fonda B92 ili slanjem sms poruka na broj 3100 obezbedili novac za kupovinu jednog inkubatora.

Jedan inkubator je kupljen od sredstava iz zajedničke donacije kompanija „Walton International D.O.O.“ i internet berze poslova lakodoposla.com, dok će dodatno, još jedan inkubator biti isporučen našim mališanima od zbirne donacije grupe preduzeća koja su uzele učešće u akciji manjim prilozima.

„Na isteku prvog meseca ove akcije, sa ponosom mogu da kažem da smo premašili brojku od 70 naručenih inkubatora. Dinamika naših potraživanja premašila je i najveća očekivanja proizvođača opreme. Oni rade punim kapacitetom kako bi što pre isporučili naručene inkubatore. Još mnogo firmi i pojedinaca se interesuje za akciju i ja se iskreno nadam da ćemo uspeti da prikupimo i više od prvobitno planiranih 100 inkubatora. Prema proceni Ministarstva Zdravlja,u Srbiji je potrebno 170 inkubatora a mi smo kao cilj postavili 100 što je dovoljno za optimalan rad zdravstvenih ustanova. Naravno, ukoliko sakupimo sredstva za više, to će biti bolje za naše mališane koji svakodnevno vode tešku borbu za život.“ – Izjavio je Veran Matić, Predsednik Fonda B92.

Povezana vest:  Novi krug Eucerin Programa lojalnosti

Fond B 92 se srdačno zahvaljuje svim kompanijama i pojedincima velikog srca koji su učestvovali u kupovini još jednog kontigenta inkubatora.

Na sajtu www.bitkazabebe.rs građani mogu glasati za kompanije za koje veruju da mogu da spasu ljudski život. Na taj način, građani biraju kompanije heroje i pozivaju ih da daju svoj doprinos.

Bitka za bebe se nastavlja!

Povezana vest:  Poznate mame na otvaranju novog koncepta Aksa prodavnice