Kompanija Mastercard dobitnik je ovogodišnje VIRTUS Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou. VIRTUS nagrada za filantropiju, koju Trag fondacija ove godine dodeljuje 13. put, dodeljena je za donaciju uručenu Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, a koja za cilj ima doprinos izgradnji do sada najveće roditeljske kuće u Beogradu.

Kampanja ,,Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki superheroj” predstavlja do sada najveću lokalno društveno odgovornu kampanju koju je kompanija Mastercard sprovela u Srbiji, a ujedno je i kampanja od nacionalnog značaja s obzirom na to da je Beograd najveći dijagnostički i terapeutski centar u koji na lečenje dolaze deca iz cele Srbije i regiona.

U cilju podizanja svesti o potrebi za izgradnjom nove, najveće roditeljske kuće, Mastercard je realizovao šestomesečnu donatorsku kampanju, nakon koje je donirao 250.000 evra. Pored ambasadora kampanje,  podršku kampanji u vidu podizanja svesti pružili su i RTS, NALED i AS media, nacionalni ali i mediji širom Srbije, poznate ličnosti, kao i 20 poslovnih partnera kompanije Mastercard. Međutim, podrška NURDOR-u se tu ne završava – Mastercard razvija inovativna rešenja koja treba da doprinesu obezbeđivanju finansijske stabilnosti NURDOR-a i da omoguće efikasnije prikupljanje donacija u budućnosti.

Povezana vest:  Momci izaberite vaš originalni outfit za matursko veče

,,Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu koja ujedno predstavlja i dokaz uspešnosti naše kampanje koja je za cilj imala da motiviše pojedince da jednostavnim činom beskontaktnog, mobilnog ili onlajn plaćanja daju svoj doprinos inicijativi, stanu uz male superheroje i na taj način započnu nešto neprocenjivo. Osnovni postulat našeg poslovanja je da poslujemo dobro čineći dobro, a to ostvarujemo tako što našu tehnologiju i proizvode upošljavamo u korist lokalne zajednice. Naš cilj je da i ubuduće realizujemo projekte koji će doprineti boljitku lokalne zajednice i inspirisati pojedince da budu deo borbe za opšte dobro”, izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Povezana vest:  Velika eksplozija za početak 13. Festivala nauke

Joland Korora predsednica NURDOR udruženja je ovim povodom izjavila:Posebno mi je drago da je Mastercard dobio ovu nagradu, ne samo zbog toga što smo ih mi i kandidovali, već zbog toga što je veoma važno da ovakve aktivnosti budu prepoznate. Ne samo da smo dobili najveću pojedinačnu donaciju do sada, već je Mastercard uložio sredstva u kampanju za podizanje svesti kako bi promovisao našu organizaciju i jedne specifične i važne potrebe koje naše društvo ima. I zbog toga smo im veoma zahvalni. Izgradnja roditeljske kuće u Beogradu je veoma veliki poduhvat i nismo ni sami verovali da ćemo imati ovakvu podršku. Borba koju vodimo svaki dan, svi divni ljudi koji su posvećeni NURDORu mnogo lakše i bolje mogu da rade svoj posao ukoliko imamo obezbeđene uslove za naše mališane.“