Nj.K.V. Princeza Katarina donirala je preko potrebne električne krevete, dušeke i medicinsku opremu za 17 bolnica širom Srbije u vrednosti višoj od 500,000 evra.

Zdravstveni centar Vranje primio je 8 Striker električnih kreveta za intenzivnu negu sa dušecima i transformatorima.

Vrednost donacije iznosi više od 38,000 evra i omogućena je uz podršku „Project C.U.R.E.” iz Denvera, Kolorado i Lajfline Njujork humanitarne organizacije, čiji je Nj.K.V. Princeza Katarina pokrovitelj.

Povezana vest:  Dve nove barbike sa likom Elizabete Tejlor

„Moj suprug i ja veoma smo zahvalni dr Daglasu Džeksonu, direktoru „Project C.U.R.E.” koji već dugi niz godina pomaže Fondaciji Princeze Katarine u Srbiji. Veoma je važno, a posebno u ovom trenutku, imajući u vidu kroz šta su herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje prolazili u borbi protiv korona virusa, da imaju šta im je potrebno kako bi mogli da pomognu ljudima i uspešno spašavaju živote, kao i do sada“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  OMV Srbija donirala 10.000 evra za podršku u borbi protiv Covid-19 epidemije

Nj.K.V. Princeza Katarina zahvaljuje kompaniji A.D. Intereuropa iz Beograda na pruženoj značajnoj pomoći u carinjenju, transportu i skladištenju ove važne medicinske opreme, koja je od izuzetne koristi za naše bolnice.