Nj.K.V. Princeza Katarina i njena Fondacija donirali su i od danas isporučile medicinsku pomoć u vrednosti većoj od 500.000 evra za 17 bolnica širom Srbije i srpskom narodu.

Nj.K.V. Princeza Katarina je od svoje rane mladosti naučila da davanje drugima predstavlja dar. Davanje pruža osećaj zadovoljstva i blagostanja dok činite nešto što menja stvari na bolje, naročito u ovim teškim vremenima kada se ceo svet bori sa korona virusom. Ujedinjenim naporima, i uz podršku dr Daglasa Džeksona, predsednika Project C.U.R.E. iz Denvera, i njujorške humanitarne organizacije Lajflajn, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, u Srbiju su stigla tri kontejnera medicinske pomoći.

Povezana vest:  TERRA DIVINA I TERRA PANONICA PODRŽALE AKCIJU „BITKA ZA BEBE“

„Moj suprug i ja smo zahvalni dr Daglasu Džeksonu, predsedniku Project C.U.R.E. koji već duži niz godina pomaže mojoj Fondaciji u Srbiji. Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, imajući u vidu kroz šta naši herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje prolaze zbog korona virusa, da imaju sve što im je potrebno da bi mogli da pomognu ljudima i da spasavaju živote“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Kejt i Vilijam čekaju drugo dete?

U tri kontejnera medicinske pomoći doneto je: 96 električnih kreveta za intenzivnu negu (Strajker ICU kreveti), 3 pedijatrijska kreveta za preglede, 380 madraca za bolničke krevete, 30 stalaka za infuziju, 2 sterilizatora za suvu sterilizaciju, 5 štapova za hodanje, 5 noćnih stočića, 200 štaka, 10 štaka za decu i 40 šetalica.

Ovu veoma važnu donaciju primilo je 17 bolnica širom Srbije: Klinički centar Srbije – Klinika za digestivnu hirurgiju, KBC Zemun, KBC Dragiša Mišović, Ortopedska bolnica Banjica, Bolnica Sveti Sava i Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu, bolnice u Vršcu, Smederevu, Kikindi, Subotici, Valjevu, Ćupriji, Leskovcu, Zrenjaninu, Loznici, Aleksincu i Dom zdravlja u Vranju.

Povezana vest:  Izložbom Pop Up Click 25 u Galeriji O3one započelo obeležavanje značajnog jubileja Modnog studija Click – 25 godina