Prema istraživanju Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, kompanija Delez Srbija prepoznata je kao kompanija u kojoj studenti mogu steći najbolju praksu.

Svoje mesto među pet najpoželjnijih poslodavca kompanija je opravdala ispunjenjem uslova kao što su: prilika za učenje, razvoj veština i znanja, mogućnost zaposlenja, zarada, podsticajno radno okruženje, prednost koju nudi multinacionalna kompanija, kao i prilika za napredovanje.

Prema istraživanju koje je predstavljeno na panel diskusiji „Proaktivno o praksi“ studenti su najotvoreniji za praksu tokom osnovnih studija, pre svega na trećoj i četvrtoj godini studija, a kao najpoželjnija praksa pokazala se ona u trajanju od tri meseca. Radno vreme na praksi u 60 odsto slučajeva traje osam sati, što odgovara trećini studenata, dok su se ostali opredelili za kraće radno vreme.

Povezana vest:  Prvi letnji popusti na Zira Shopping Party-u

„Veoma sam ponosna što su studenti prepoznali našu stratešku opredeljenost da kao kompanija ulažemo u mlade i talentovane ljude, kao i da smo prepoznati partneri na njihovom karijernom putu. Naši najbolji promoteri će uvek biti moje kolege koje su upravo prva radna iskustva stekli baš kao praktikanti u kompaniji. Podatak da smo samo tokom prethodne godine organizovali oko 150.000 sati treninga govori u prilog činjenici da će nam ovo istraživanje biti samo motiv i podstrek da još više ulažemo u razvoj i obrazovanje i pomognemo mladim ljudima da našu kompaniju prepoznaju kao vrhunskog poslodavca sa sjajnim prilikama kako za praksu, tako i zaposlenje“ – istakla je na panel diskusiji Gordana Panajotović, rukovodilac za akviziciju, razvoj i upravljanje talentima kompanije Delez Srbija.

Povezana vest:  Selma Hajek protivnica estetske hirurgije

Pored kompanije Delez Srbija među četiri najpoželjnija poslodavaca prema oceni studenata našli su se i: Microsoft, Delta Holding, Coca-Cola HBC i NIS.