knjizare_vulkanHumanitarni vikend u knjižarama „Vulkan“

U beogradskim knjižarama „Vulkan“ od 9. do 11. decembra održaće se vikend humanitarna prodaja knjiga, uz mnoge popuste i poklone, saopštili su organizatori.

Deo prihoda od prodaje biće upućen Fondaciji „Spasimo decu – Aleksa Panća“, koju podržava Ministarstvo omladine i sporta. Početku prodaje knjiga u 18 časova ispred knjižare Vulkan u Šoping centru Ušće, prisustvovaće ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković.

Specijalni gosti biće mališani iz hora Muzičke radionice „Mari Mari“, a među gostima koji će svojim prisustvom podržati akciju su legende sporta – Svetlana Kitić, Aleksandar Šoštar, Vanja Grbić i Dane Korica, kao i mnoge javne ličnosti: Vesna Dedić, Ivana Mihić, Jellena, Dule Nedeljković, Zoe Kidah, dr Feelgood, Danijela Jankov i drugi.

Povezana vest:  RASKOŠNA SEZONA SAFRANA - predstavljanje novih trendova jesen-zima 2011-2012.

Organizatori akcije u knjižarama „Vulkan“, najavili su poklon knjigu uz svaku kupovinu, kao i više od 100 naslova izdavača „Alnari“ i „Mono & Manjana“ koji će se prodavati po cenama od 199 i 299 dinara. Kupcima „Alnarijevih“ knjiga obezbeđeni su slatki Bambi pokloni.

Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa roditeljima nastradalog dvanaestogodišnjeg karatiste Alekse Panće, pokrenulo je kampanju „Spasimo decu“, kako se tragedija koja je zadesila njihovu porodicu, ne bi desila drugima. Dvanaestogodišnji Aleksa Panća poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod Žagubice, kada se prevrnula prikolica u kojoj su bili članovi Karate kluba „Japan“ iz Beograda.

Povezana vest:  Finale Nivea angel star izbora za nova lica

Fond ima za cilj da raznim akcijama skrene pažnju roditeljima o svim stvarima na koje treba da obrate pažnju kada njihovo dete odlazi na sportska takmičenja ili pripreme. U petak će otvaranju akcije prisustvovati roditelji nastradalog dečaka.

„Ovakva tragedija više ne sme da se ponovi i izuzetno mi je drago da ćemo narednog vikenda imati mogućnost da kao ljudi pokažemo dobrotu i da kupovinom barem jedne knjige pomognemo onima koji su naša budućnost“ izjavila je ministraka sporta Snežana Samardžić Marković.

Povezana vest:  Foke traže kuma

Knjižare „Vulkan“ se nalaze u tržnim centrima “ Ušće“, „Delta City“ i „Merkator“ i u Sremskoj ulici.