Plastic Sunday

U subotu koncert grupa Plastic Sunday i Threesome
 
Obaveštavamo vas će se u subotu, 10. decembra, u Klubu Doma omladine Beograda održati koncerti bendova Plastic Sunday i Threesome. U pitanju je četvrti (i poslednji) događaj ove epizode serijala koncerata SCENA Uživo!
Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 200 dinara mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, na dan koncerta biće 300 dinara. Koncert počinje u 21h, molimo vas da dođete na vreme, neće biti kašnjenja.
Ovog puta nas očekuje surf-psychedelic-noise-rock veče.
Threesome je surf punk trio iz Beograda nastao početkom 2010. godine. Svirajući u raznoraznim beogradskim bendovima, Uroš, Jovana i Petar su nakon više godina druženja odlučili da zasviraju zajedno, ali pod uslovom da to bude nešto što do tada nisu svirali. Ovaj eksperiment je nakon nekoliko proba proizveo trenutni zvuk benda. Nakon prva dva nastupa, dobili su poziv za Mikser festival, gde su imali priliku da nastupe pred preko hiljadu ljudi. Snimaju prvi EP za SuperSizeShe, beogradski indie label. Dobijaju jako dobre recenzije u regionu, pa i u Americi. Leta te godine su izabrani u uži izbor od 400 bendova na banjalučkom Demo Festu gde su i pobedili. Kao nagradu dobili su besplatno snimanje albuma i video spota. Nakon kraće pauze za vreme koje su pravili nove pesme, Threesome se vraćaju nastupima. Sledi nekoliko nastupa širom Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Austrije. Početkom 2011. godine čitaoci sajta Popboks ih proglašavaju najboljim novim bendom. Threesome pakuju opremu i odlaze u zagrebački studio Kramasonik kako bi započeli snimanje prvog albuma pod nazivom „Adriatica“. Dvanaest pesama, koje su već predstavljene pred publikom na ovogodišnjem EXIT festivalu, Demo Festu u Banja Luci i na turneji po Jadranskom primorju, se pojavio na LP-ju. Bend je u međuvremenu započeo saradnju sa američkom izdavačkom kućom Double Crown Records, koja je objavila ovaj album u CD i iTunes formatu koji su dostupni širom sveta. LP i CD ovog izdanja možete pronaći u Dallas Music Shop-u u Beogradu. Potrudite se da ne propustite ovaj nastup, kao i priliku da ugrabite 1 primerak njihovog prvog LP-ja i CD-a.
Plastic Sunday je bend iz Niša čiji je muzički izraz pod uticajem garažnog i alternativnog rocka uz primese noisea. Grupa postoji od 2008. godine i iza sebe imaju više zapaženih nastupa širom Srbije. Članovi benda su: Milan Mitrović (vokal i bubnjevi), Aleksandra Stanković (bas gitara, prateći vokal) i Bratislav Mitrović (gitara). Bend na konkursu Hello Dobre Vibracije 2010. godine sa pesmom „Radostan dan“ osvaja drugo mesto u konkurenciji 165 bendova. Redakcija web magazina Popboks je proglasila Plastic Sunday najboljim novim bendom za 2010, dok je njihov singl „Radostan dan“ te godine bio u vrhu relevantnih top lista u Srbiji. Njihov prvi album „Razum traži razloge“ biće ovih dana objavljen na Silosu – online etiketi web magazina Popboks.
Povezana vest:  Kanje Vest: Nastaviću gde je Majkl Džekson stao