Treći Festival filantropije zvanično je otvoren i održaće se do 4. jula na online kanalima filantropske platforme dobrocinitim.rs, kao i na društvenim mrežama dobročinitim.

Ove godine, Festival je otvoren humanitarnim takmičenjem Filantropski BizKviz, koji je okupio više od 60 predstavnika kompanija, medija i nevladinih organizacija, a prihod prikupljen od ove manifestacije namenjen je Zadužbini Ilije M.Kolarca.

Treću godinu zaredom, Festival filantropije nastoji da podigne svest o davanju, filantropskom nasleđu, dobrotvornim aktivnostima i kolektivnim akcijama kroz brojne interaktivne i obrazovne aktivnosti u cilju unapređenja kulture davanja u društvu.

Povezana vest:  Predstavljen nacionalni Vodič za zdrave životne navike

Festival će obuhvatati brojne onlajn aktivnosti kao što su:

  • Srpska filantropska tura, koja će prestaviti najznačajnije srpske zadužbine
  • Leksikon filantropije, koji će građani kreirati pričama o filantropiji
  • Online koncert mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine
  • Prikupljanje čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“,
  • Facebook kviz koji otkriva „Kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji“
  • Prikazivanjem online predstava za decu „Kako rastu veliki ljudi“ i „Marko Kraljević i Musa Kesadžija“
Povezana vest:  Osam jednostavnih načina da vežbe istezanja uklopite u svoj dan

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva izborom aktivnosti koju žele da podrže putem platforme dobrocinitim.rs, kako bi individualno doprineli da kultura davanja postane navika. U tom cilju, posebno su dizajnirani stikeri za telefonski platforme i svakodnevnu komunikaciju. Program Festivala filantropije može se pronaći na sajtu dobrocinitim.rs.

Povezana vest:  Najčitanija knjiga u 2009. Pištalov roman o Nikoli Tesli

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju dodatno čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Festival filantropije realizuje u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju predsednice Vlade Republike Srbije.