Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar svake godine tradicionalno nagrađuje više od 600 najboljih srednjoškolaca iz Srbije i Republike Srpske. Po prvi put ove godine ceremonija obraćanja organizovana je u virtuelnom prostoru, gde su se Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, ministar prosvete Republike Srbije Nj.E. g. Mladen Šarčević, njegova koleginica iz Republike Srpske Nj.E. g-đa Natalija Trivić, menadžer za odnose sa vladom za Evropu, Bliski Istok i Afriku kompanije NCR g-đica Nina Čaprić, direktorka marketinga LINKgroup kompanije, g-đa Milica Zorić i najbolja atletičarka Srbije g-đica Ivana Španović obratili najboljim maturantima srednjih škola putem videa i poslali poruke u kojima su motivisali đake da i dalje budu najbolji.

Povezana vest:  Zašto su usne tako zanimljive?

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira najboljeg maturanta, kojem Fondacija za obrazovanje i kulturu Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra dodeljuje pohvalnicu i prigodan poklon u znak priznanja za njihove izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi. Pohvalnice i pokloni poslati su učenicima na adrese njihovih škola, a uručiće im ih predstavnici škola.

„Čestitam vam na velikom uspehu i želim vam da i dalje budete najbolji. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu naše zemlje i svih njenih građana“, rekao je Prestolonaslednik u svom video obraćanju.

Povezana vest:  Važna platforma za Beograd i Beč

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar istakao je da je veoma zahvalan što njegova Fondacija za obrazovanje ima podršku i sponzorisana je od strane NCR kompanije, na čemu im se najtoplije zahvalio.

“Jedan od prioriteta kompanije NCR je ulaganje u mlade i razvoj obrazovanja, posebno u oblasti prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, u zemljama u kojima kompanija posluje. Počastvovani smo i ponosni što zajedno sa Fondacijom porodice Karađorđević već treću godinu imamo priliku da podržimo program kojim se slave akademski uspesi najboljih učenika srednjih škola u Srbiji. Skoro 4.000 naših zaposlenih u Beogradu učestvuje u inovativnim projektima i razvoju novih tehnologija kompanije, koji imaju za cilj da unaprede poslovanje naših klijenata. Nadamo se da će se mnogi od ovih talentovanih mladih ljudi pridružiti našem timu i doprineti da NCR ostane lider u inovacijama i digitalnoj transformaciji poslovanja”, izjavio je g. Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR Srbija.

Povezana vest:  Zimska bajka od 8. decembra: Nezaboravni praznici uz bogat program za sve generacije

Najbolji maturanti svih srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj sa zadovoljstvom su primili vest da će kompanija LINKgroup dodeliti 30 stipendija za svoju prestižnu ITA akademiju.