Banca Intesa je osvojila prestižnu nagradu međunarodnog finansijskog časopisa Euromoney za „Najbolju banku u Srbiji“ u 2020. godini. Urednici, novinari i istraživači magazina odabrali su najuspešnije banke sveta u okviru tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost“ na osnovu niza kvantitativnih i kvalitativnih parametara, uključujući finansijske pokazatelje, rast poslovanja, kao i sposobnost prilagođavanja tržišnim promenama i potrebama klijenata. Dodatni kriterijum u ovogodišnjem izboru bio je odgovor banaka na izazove koje je donela globalna pandemija izazvana virusom Covid-19.

Povezana vest:  Mladi umetnici dobili galeriju

„Velika nam je čast što smo po šesti put poneli ugledno priznanje magazina Euromoney, koje predstavlja potvrdu našeg tržišnog liderstva i ispravnosti opredeljene poslovne strategije. Unapređena informaciona platforma, nastavak transformacije poslovnog modela i fokusiranost na potrebe klijenata omogućili su nam da i u uslovima globalne pandemije ostanemo stabilan partner države i oslonac građana i privrede, pružajući podršku ekonomskom oporavku. U skladu sa zahtevima savremenog bankarskog poslovanja, i u narednom periodu ćemo nastaviti sa digitalizacijom procesa i usluga, poboljšavajući operativnu efikasnost i kvalitet proizvoda i servisa, sa ciljem unapređenja zadovoljstva naših klijenata“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Povezana vest:  Viškovi hrane na raskršću, panel na Mikser Festivalu

Pored nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je i priznanja za najuspešniju banku u Italiji i Hrvatskoj u 2020.

Banca Intesa je dugogodišnji lider na domaćem tržištu mereno svim ključnim indikatorima poslovanja – ukupnom aktivom, kapitalom, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,34 miliona klijenata kojima stavlja na raspolaganje inovativne proizvode, vrhunsku uslugu i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa.

Povezana vest:  Odigrana revijalna utakmica u Kući fudbala

Sa tradicijom dužom od 50 godinu, Euromoney je vodeći svetski časopis u oblasti finansija. „Nagrade za izvrsnost“, ustanovljene 1992. godine kao prvo priznanje ove vrste u globalnoj bankarskoj industriji, predstavljaju jedno od najuglednijih poslovnih priznanja u finansijskom zajednici.