gazela1Izmena režima saobraćaja u novogodišnjoj noći i 1. januara

 

 

Na svim linijama javnog gradskog prevoza danas će važiti red vožnje za radni dan, dok će u novogodišnjoj noći od 18 do 5 sati ujutru za saobraćaj biti zatvoren Trg Nikole Pašića, od Terazija do Takovske, i Dečanska ulica, od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

 

Redovne noćne linije počeće sa radom večeras u 22 sata. Trase linija koje prolaze ulicama koje su zatvorene za saobraćaj biće izmenjene po istom principu kao i trase dnevnih linija 24, 26, 27, 37, 44 i 58.

 

Redovne dnevne linije 7, 12, 15, 16, 17, 27, 29, 40, 33, 48, 53, 84, 88 i 95 do 22 sata radiće po redu vožnje za radni dan. Od 22 do 4 sata vozila na ovim linijama će saobraćati u intervalu od 30 minuta. Na linijama 29 i 40 od 22 do 4 sata saobraćaće autobusi.

 

Linije koje saobraćaju do naselja na levoj obali Dunava, ka Grockoj i naseljima uz Smederevski put, linije koje saobraćaju do podavalskih naselja i do opštine Surčin radiće po važećem redu vožnje za radni dan do kraja rada. Ostale linije ostvaruju poslednje polaske do 23 časa.

 

Od 22 do 23 sata preklapaće se dnevni i noćni novogodišnji saobraćaj.

 

Autobuske linije 24 i 26 će saobraćati trasom – Trg Republike, Makedonska, Svetogorska, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom. Linija 27 – terminus „Trg Republike”, Braće Jugovića, Francuska, Trg Republike, Makedonska, Svetogorska, Takovska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom. Linije 37 i 44 – Trg Republike, Makedonska, Svetogorska, Takovska, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. Linija 58 – Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, Trg Republike, Makedonska, Svetogorska, Takovska, Kneza Miloša i dalje redovnom trasom. U smeru ka Pančevačkom mostu prolazi kroz terminus „Trg Republike” i ima stanicu u terminusu zajedno sa linijama 35 i 32E.

Povezana vest:  Eucerin®Aquaphor Regenerativna mast - brzo i efikasno rešenje za mnogobrojne probleme

 

Zbog održavanja manifestacije „Ulica otvorenog srca” u subotu, 1. januara 2011. godine, Svetogorska i Makedonska ulica, od Dečanske do Takovske, od 6 do 20 časova biće zatvorene za saobraćaj. Zbog toga će biti primenjen sledeći režim rada linija javnog gradskog prevoza: trolejbuske linije 28 i 41 neće raditi, trolejbuska linija 40 će biti pojačana, na liniji će raditi 28 trolejbusa, autobusi sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćati delimično izmenjenim trasama: Dečanskom, Braće Jugovića, Bulevarom despota Stefana, Džordža Vašingtona, 27. marta i dalje redovnom trasom u oba smera. Na izmenjenom delu trase vozila sa ovih linija koristiće postojeća stajališta JGP-a. Ukida se stajalište „Politika” u oba smera za sve linije.

 

Nakon završetka manifestacije, od 20 sati do kraja rada uspostavljaju se linije 28 i 41, a linije 65 i 77 se vraćaju na redovne trase.

 

Zbog održavanja manifestacije „Grad otvorenog srca” i zatvaranja saobraćaja u Požeškoj ulici 1. januara 2011. godine, od 2 do 20 sati biće izmenjen režim javnog gradskog prevoza.

Povezana vest:  Više od 90% žena na selu nema ni metar zemljišta u svom vlasništvu

 

Linije JGP-a koje saobraćaju Požeškom ulicom u periodu kada Požeška bude u potpunosti zatvorena za saobraćaj, na delu od Kijevske ulice do Petra Mećave, biće izmenjene. Linije 58 i 88 će od Radničke ulice, umesto Kirovljevom i Požeškom ulicom, ići Savskom magistralom i Lazarevačkim drumom do raskrsnice sa Vodovodskom ulicom i dalje redovnim trasama. Linije 51 i 52 će saobraćati preko Čukaričke padine Radničkom ulicom, a zatim Lazarevačkim drumom do raskrsnice sa Trgovačkom ulicom i dalje redovnim trasama. Linije 23, 53 i minibus linija E2 će od Kirovljeve ulice saobraćati Lješkom, Stevana Brakusa, Valjevskom i Požeškom do Ulice Blagoja Parovića u smeru ka Vidikovcu i dalje redovnim trasama, a u smeru ka Zelenom vencu od Blagoja Parovića Požeškom, Kijevskom i Lješkom do Kirovljeve i dalje redovnim trasama. Linija 37 i minibus linija E5 će od Kirovljeve ulice saobraćati Lješkom,  Stevana Brakusa i Valjevskom do Požeške u smeru ka Kneževcu i dalje redovnim trasama, a u smeru ka Zelenom vencu od Ulice Beogradskih bataljona Kijevskom i Lješkom do Kirovljeve i dalje redovnim trasama. Privremena autobuska linija 13A će od Kirovljeve ulice saobraćati Lješkom, Stevana Brakusa i Valjevskom do Požeške, u smeru ka Banovom brdu i dalje redovnim trasama do okretnice „Banovo brdo”, a u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici od Ulice Beogradskih bataljona Kijevskom i Lješkom do Kirovljeve i dalje redovnom trasom. Linije 57 i 87 će od Ulice Beogradskih bataljona saobraćati Kijevskom i Lješkom do Kirovljeve i dalje redovnim trasama.

Povezana vest:  Serbian Latte Art Championship 2015 24. septembra u Bel Expo Centru

 

Tramvaji sa linije 12 koji polaze sa terminusa „Omladinski stadion” u 1 sat posle ponoći i kasnije saobraćaće do terminusa „Gospodarska mehana”.

 

Linije će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta JGP-a i novouspostavljena u Lješkoj ulici.

 

Zbog održavanja manifestacije „Grad otvorenog srca”, u subotu 1. januara 2011. godine, od 10 do 16 časova, i zatvaranja za saobraćaj Bulevara Zorana Đinđića, na delu od Španskih boraca do interne saobraćajnice u smeru ka centru grada, biće izmenjen režim javnog gradskog prevoza.

 

Vozila javnog gradskog prevoza sa linije 17 će od raskrsnice ulica Španskih boraca i Bulevara Zorana Đinđića, u smeru ka centru grada, saobraćati ulicom Španskih boraca do Bulevara Arsenija Čarnojevića i dalje redovnom trasom.

Vozila javnog gradskog prevoza sa linije 68 će saobraćati ulicom Španskih boraca, Bulevarom Arsenija Čarnojevića i ulicom antifašističke borbe do Bulevara Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. U smeru ka Zemunu, odnosno Bloku 70 ova linija neće menjati trasu.

 

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

 

Zbog održavanja manifestacije „Grad otvorenog srca” u subotu, 1. januara 2011,  od 9 do 20 sati za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kraljice Marije, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Čelopečke ulice.

 

Tokom održavanja manifestacije, vozila javnog gradskog prevoza sa linije broj 27L i 32 će saobraćati skraćeno do terminusa „Omladinski stadion”.