Sotiris Janopulos, generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija na izlozbi radova clanova Udruzenja Nasa decaKompanija Coca-Cola Hellenic Srbija pružila podršku mladima sa posebnim potrebama da iskažu svoj talenat

 

U holu Narodnog Pozorišta u Beogradu otvorena je izložba radova članova Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Naša deca“, a pod nazivom,  „Različiti pogledi“,  koja je realizovana u saradnji sa umetničkom grupom „DIV – diversus visum“. Članovi Udruženja su, kroz prikazane radove, pokazali javnosti svoje talente za slikanje i vajanje.

 

Kao nastavak dugogodišnje podrške, koju Coca-Cola Hellenic Srbija pruža udruženju „Naša deca“, ova kompanija je otkupila prvo zajedničko delo ovih umetnika i mladih sa posebnim potrebama. Oslikano platno 2×3 metra je zajednički pokušaj da svoje različite poglede – na ono što ih asocira na sreću, reku, nebo i zemlju – uklope u jednu celinu.  Nakon svečanog uručenja slike direktoru kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, Sotirisu Janopulosu, u holu Narodnog Pozorišta u Beogradu, članovi Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ upriličili su koncert za svoje vršnjake sa posebnim potrebama.

Povezana vest:  Uskoro izgradnja novog ski centra na Goliji

 

-Želja nam je bila da kroz podršku projektu „Različiti pogledi“ pružimo mogućnost mladima sa posebnim potrebama da prikažu javnosti da imaju različite talenate, kao i da pomognemo njihovu inkluziju u normalne tokove društva. Ovo je, verujem, bio i veliki izazov za njih jer su imali priliku da sarađuju sa vrsnim i priznatim slikarima i vajarima koji im kroz likovno stvaralaštvo pomažu da razvijaju radne navike, motorne sposobnosti i stvaraju osećaj samostalnosti – rekao je generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija Sotiris Janopulos.

Povezana vest:  Influenseri uglavnom reklamiraju nezdrave proizvode

 

Saradnja kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i NVO Naša deca traje već pet godina. Počela je u okviru kampanje Dan Dunava, a nastavila se kroz brojne donacije i podršku likovnim kolonijama za osobe sa posebnim potrebama, koje udruženje organizuje u saradnji sa slikarima naivne umetnosti u Kovačici.

 

-Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu na saradnju kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija koja organizuje veliki broj društveno odgovornih akcija. Njihova podrška nam izuzetno znači jer se kroz kreativno angažovanje, deca sa posebnim potrebama socijalizuju, osamostaljuju i omogućeno im je da postanu ravnopravni članovi društva. Nadamo se da će se ova dugoročna saradnja nastaviti i kroz podršku narednim projektima koje udruženje „Naša deca“ planira – rekao je predsednik Upravnog odbora Udruženja Naša deca Danilo Kadijević.

Povezana vest:  Priča o kafi

 

Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Naša deca“ postoji već devet godina. Čine ga roditelji, stručnjaci raznih profila i volonteri, a radi pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica. Glavni cilj njihovih aktivnosti je pružanje pomoći i podrške osobama s invaliditetom, njihova integracija u socijalnu sredinu i stvaranje jednakih uslova za izražavanje kreativnosti i sposobnosti osoba s invaliditetom.