motovun_gradicSrbija pozvana da bude država gost Festivala u Motovunu

 

Srbija je pozvana da bude država – gost „Međunarodnog filmskog festivala u Motovunu“ 2011. godine, saopštilo je danas Ministarstvo kulture Srbije.

U saopštenju se navodi da su poziv ministru kulture Nebojši Bradiću juče uručili predstavnici Grada Pule tokom njegove radne posete tom gradu.

Povezana vest:  "Tron: Legacy" debitovao sa zaradom od 43,6 miliona dolara

Ministar Bradić boravio je u Puli na poziv Srpske nacionalne manjine Pule i Istarske županije koji su organizovali gostovanje Kruševačkog pozorišta u Istarskom narodnom kazalištu, sa pozorišnom predstavom „Tvrđava“.

Bradić je sa predstavnicima grada Pule razgovarao i o pojačanom prisustvu srpskih umetnika na narednom Festivalu igranog filma u Puli, kao i na pulskom festivalu knjiga i autora „Sa(n)jam knjige u Istri“.

Povezana vest:  “HARRY POTTER I RELIKVIJE SMRTI: 1. DEO”, “INCEPTION” “SUMRAK SAGA: POMRAČENJE” I “DRUŠTVENA MREŽA” VODE U NOMINACIJAMA ZA ZLATNE KOKICE

Nebojša Bradić je u Puli razgovarao i sa predstavnicima Srpske nacionalne manjine Pule i Istarske županije o konkretnim akcijama za očuvanje srpskog kulturnog identiteta i podršci Dana srpske kulture u Puli koji se održavaju u aprilu.