Maxi_Jazz_-_Beograd_2010_-_foto_Irma_PuskarevicFaithless u martu u Beogradskoj areni

 

Najpopularniji svetski dens sastav Faithless održaće veliki koncert 22. marta u Beogradskoj areni! Posle odličnog prijema ovdašnje publike na ekskluzivnom koncertu ograničenog kapaciteta u aprilu ove godine, Maxi Jazz i Sister Bliss tražili su da se u Beograd vrate sa velikim koncertom u Areni i tako publici prirede doživljaj ravan najvećim festivalskim pozornicama na kojima su ove godine Faithless bili vodeće zvezde. Ulaznice po cenama od 1990 i 2500 dinara biće puštene u prodaju već od 16. decembra na prodajnim mestima Card servisa i Eventima, odnosno na blagajnama Beogradske arene, Šoping centra Ušće, Doma omladine, Gigstiksa u Novom Sadu ili putem sajta Tickets.rs.

Ovaj koncert biće ujedno prilika za promociju novog duplog albuma “The Dance Never Ends” koji je objavljen 1. novembra ove godine i pored studijskog albuma “The Dance” sadrži disk sa remiksima koje za Faithless radili Eric Prydz, Tiesto, Mark Knight, ATFC i drugi. Na diskovima se nalaze i novi spot za singl “Feelin Good” na kojem gostuje pevačica Dido, ali i kontraverzna animirana trilogija spotova za pesme “Not Going Home”, “Tweak Your Nipple” i “Sun To Me”.

Samo u Beogradu na dosadašnja tri koncerta Faithless su ukupno nastupali pred više od 22.000 fanova! Posle ovogodišnjih nastupa na najvećim svetskim festivalima kao što Glastonbury, Global Gathering, Oxegene, Sziget i drugi, Faithless su iz čuvene londonske “O2” dvorane ove subote krenuli na turneju po najvećim svetskim dvoranama kao što je to i Beogradska arena sa ciljem da publici pruže jedan produkcijski složeniji i energetski snažniji nastup koji Maxi Jazz uvek pripisuje publici: “Nekad smo bili potpuno slomljeni od umora, leteli iz Nemačke u Englesku, pa ujutro se vozili za Belgiju, u trenutku kad bismo stigli do pozornice bili bismo potpuno prazni, bez imalo snage. Istog trenutka kad se popneš na pozornicu i osetiš taj huk iz publike koji te celog obuzima, neverovatna količina snage ulazi u tebe i to naše koncerte čini tako energetski snažnim”.

Povezana vest:  Vladimir Đurić Đura u ulozi žirija u muzičkom takmičenju Stars

Faithless u Beogradsku arenu dolaze u novoj koncertnoj konfiguraciji, a pored brojnih muzičara i vokala koji prate Sister Bliss i Maxi Jazza, živi doživljaj pojačava uvek vanserijska produkcija po kojoj su Faithless zaslužili status globalnog dens fenomena. Avalon produkcija koja sa popularnim britanskim bendom sarađuje već godinama i organizuje sve njihove koncerte u regionu, zajedno sa menadžmentom benda odlučila je da publici u Srbiji ponudi dosad najnižu cenu ulaznice na predstojećoj turneji, od 1990 dinara za veliku žurku u Beogradskoj areni. Verni fanovi u prvih redovima, svoje mesto u Fan Pitu dobijaju tako već za 2500 dinara, što je opet svojevrstan rekord za predstojeću turneju, iako nije tajna koliko su Faithless postali bliski sa ovdašnjom publikom koju obrajaju među omiljene na planeti.

Povezana vest:  DJ Rush 28. juna u Bašti Sava Centra

„Obožavamo nastupe u Srbiji, publika je čudesna! Prvi put kada smo dolazili 2004. bili smo impresionirani neverovatnom energijom srpske publike. Za razliku od većine drugih bendova koji, ne znam zašto, retko sviraju u istočnoj Evropi, mi volimo koncerte u ovom delu Evrope jer publika je fantastična. Svim našim srpskim fanovima želim da poručim: Ne možemo da dočekamo koncert u Beogradu!”, izjavila je ove godine Sister Bliss.

 

Faithless su pre 15 godina osnovala tri vodeća člana, MC i frontmen Maxi Jazz (Maxwell Fraser), DJ i klavijaturistkinja Sister Bliss (Ayalah Bentovim) i producent benda Rollo (Rowland Armstrong). Već sa prvim singlovima “Insomnia” i “Salva Mea” ulaze u prvih 10 na britanskoj listi, dok na američkoj dens listi oba singla ubrzo postaju fenomeni na samom vrhu liste! Vrtoglav uspeh benda nastavljaju i njihovi sledeći hitovi “God Is A DJ”, “We Come 1” i “Muhammad Ali”, a prva tri albuma “Reverance”, “Sunday 8PM” i “Outrospective” postižu zlatne tiraže.

Faithless paralelno kreiraju euforiju i praktično menjaju pravila na svetskoj koncertnoj sceni svojim upečatljivim i energetski izuzetno nabijenim nastupima na velikim svetskim festivalima! Koncertni uspeh krunišu i širokom afirmacijom kada snimaju singl “One Step Too Far” sa visokotiražnom britanskom pevačicom Dido. Ubrzo slede izuzetno inovativni singlovi “Mass Destruction”, “I Want More” i “Miss U Less, See U More” sa albuma “No Roots” koji je 2004. godine osvojio prvo mesto britanske top liste i praktično zagarantovao dugovečnost ovog velikog benda.

Povezana vest:  Bob Dilan 6. juna u Beogradskoj areni

Već sledeće godine Faithless se ponovo penju na sam vrh top liste i probijaju trostruki platinasti tiraž sa prvom kompilacijom najvećih hitova “Forever Faithless” koja izlazi i kao DVD sa izuzetnom videografijom benda. Kompilaciju obeležava i sjajna saradnja sa talentovanom i tada još uvek neafirmisanom engleskom pevačicom Estelle koja peva po mnogima jednu od najboljih Faithless pesama “Why Go?”.

Peti studijski album “To All New Arrivals” donosi svež plesni zvuk, a poseban uspeh doživljava kroz brojna remiks izdanja singlova “Bombs” i “Music Matters”, dok aktuelni album “The Dance” uspeva da izdvoji čak četiri singla među kojima je duet sa pevačicom Dido u singlu “Feelin Good” trenutno veoma aktuelan u klubovima širom planete. Neki od najvećih svetskih producenata su remiksovali neke od najvećih Faithless himni, a među njima bili su i Tiesto, Dave Clarke, Armand Van Helden, Ferry Corsten, Axwell, Mark Knight i brojni drugi. Faithless su izdali i tri koncertna DVD izdanja “Live at Amsterdam”, spektakularni “Live at Alexandra Palace”, kao i nedavni “Live at Moscow” gde na ekskluzivnom koncertu nastupaju zajedno sa gudačkim orkestrom!