milan_macvan_hemofarm_zvezdaEVROKUP

 

Revanš protiv Bešiktaša za drugi krug Evrokupa

 

U najvažnijoj utakmici ovog dela sezone, košarkaši Hemofarma STADA na svom terenu dočekuju Bešiktaš, a od ishoda te utakmice zavisi plasman Vrščana u drugi krug Evrokupa. Ukoliko u utorak, 14. decembra, posle 18 časova (prenos na RTS 2), ostvare pobedu, direktno će obezbediti nastavak evropske misije, dok bi u slučaju poraza većeg od tri poena zavisili od rezultata Getingena (koji bi trebao da pobedi Bešiktaš makar jednom, s obzirom na to da će se njihov meč 2. kola ponovo igrati 16. decembra).

 

Željko Lukajić i u ovaj meč ulazi sa velikim kadrovskim problemima, koji su uticali i na niz od pet poraza u oba takmičenja. Na utakmici protiv Igokee Ivan Maraš je polomio kost leve šake, Abdul-Hamid nije trenirao zbog stare povrede zgloba (igraće u utorak), dok su Bojan Krstović (primicač) i Milivoje Božović (list) neizvesni.

Povezana vest:  Zvezda protiv Galatasaraja, Partizan na Valensiju

 

-Povrede su nastavile da se ređaju i stvarno ne znam sa kojim ćemo sastavom izaći na megdan Bešiktašu. Desetkovani smo u reketu, bez Maraša i Božovića, što će nam predstavljati problem u skoku, a u tom segmentu igre mnogo zaostajemo. Jutarnji trening pred utakmicu smo uradili pojačani igračima iz juniorskog pogona, ali se nadam da ćemo iz meča u meč vraćati igrače i dizati formu. Samo je bitno da se što pre kompletiramo. Vremena nema, niko neće da nas čeka, tako da moramo da tražimo rešenja u hodu – predočava Lukajić.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Hemofarm pobedio Zagreb u Vršcu

 

Još se pamti fantastična pobeda u prvom kolu, u kojoj su „farmaceuti“ za poslednjih šest minuta serijom trojki (6/6) nadoknadili minus od 17 poena i zasluženo slavili 94:91, ali kapiten domaćin Miljan Pavković kaže da u ovakvoj situaciji ne mogu da garantuju reprizu tog meča iz Istanbula.

 

-Od nas može da se očekuje borbena i agresivna igra od samog starta, jer na drugi način ne možemo da pobedimo Bešiktaš. Očekujemo da će hala po prvi put biti ispunjena do poslednjeg mesta, pa se nadam da ćemo u Vršcu konačno osetiti atmosferu sa tribina, koju do sada, nažalost, nismo imali priliku da osetimo, i da ćemo uz njihovu podršku trijumfovati – ističe Pavković važnost publike u motivaciji igrača. – Ovo je jako bitna utakmica za nas, jer direktno odlučuje o našoj sudbini u Evrokupu. Svi želimo da posle odličnog starta prođemo u drugi krug i tako nadomestimo prošlosezonski kiks. Neugodan period je iza nas. Nadam se da će tu i ostati, i da ćemo od ove utakmice konačno krenuti da pobeđujemo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami trijumfovao i u Medison Skver Gardenu

 

Pavković smatra da je Bešiktaš kvalitetna ekipa, imali oni Ajversona u sastavu ili ne.

 

-Na utakmici u Istanbulu Ajverson nije bio fizički najspremniji, što smo iskoristili. Sada se situacija sigurno promenila, ali ne verujem da će biti posebno oslabljeni ukoliko on ne bude igrao, jer imaju dosta kvalitetnih igrača, koji će dobiti malo više prostora u igri – kaže Pavković.