Udruženje „Interfest“ iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija „Međunarodni festival vina Interfest“ i „Festival gastronomije Ukusi Vojvodine“ da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu. Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11.09.2020. su rezervisani za ljubitelje vina, a 12.i 13.09.2020. za manifestaciju „Ukusi Vojvodine“.

Kako je situacija sa virusom COVID – 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove,  med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Povezana vest:  33. PERWOLL FASHION WEEK , Revija BLACK CELEBRATION otvorila 33. Perwoll fashion week

Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a  volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve. Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi. Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.

Povezana vest:  Danas: Ukida se pretplata za RTS, prelazak na budžet

Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10.i 11. septembra) ,na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a  Fetival Ukusi Vojvodine je otvoren naredna dva dana (12.i 13. septembra) od 12 do 20 časova.
Dođite da uživamo u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu  između dunavskih talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muziku i drage ljude. Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca  biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato još jednom apelujemo na strpljenje kako bi svi koli žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale.

Povezana vest:  Bečlije troše 183 miliona evra na letnje aktivnosti