Predstavljanje rezultata na Institutu za neonatologiju

Uspešno realizovana kampanja „Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“
 
Posle četiri meseca aktivne kampanje „Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“ koju su realizovali Rosa voda i Institut za neonatologiju kupljena je dodatna oprema za Banku humanog mleka i novi inkubatori. Zahvaljujući edukativnim aktivnostima prikupljeno je 21 odsto više mleka u odnosu na prošlu godinu, oko 3.700 litara, a broj mama, dobrovoljnih davalaca humanog mleka porastao je za 25 odsto.
Kampanja, koja je nastavak prošlogodišnje podrške razvoju Bance humanog mleka, odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i u saradnji sa Udruženjem Roditelj, NVO Bebac i Care Direct-om.  U periodu od juna do kraja oktobra, od svake prodate flaše Rosa vode, odvajala su se novčana sredstva za kupovinu neophodne medicinske opreme i za edukaciju i usavršavanje zaposlenih na Institutu. Takođe, više od 71 hiljade ljudi podržalo je ovaj projekat putem interneta, čime je dodatno podignuta svest građana, posebno trudnica i majki, o značaju doniranja humanog mleka.
“Izuzetno nam je drago što je Rosa i ove godine nastavila da pomaže našoj ustanovi i što nakon zajednički realizovanih aktivnosti možemo ponovo da kažemo da se trud isplatio. Nabavljena je dodatna medicinska oprema koja će svakako poboljšati rad naše ustanove i doprineti tome da malim pacijentima pružamo još bolju brigu i negu. Posebno je zadovoljstvo znati da su građani prepoznali značaj ove kampanje i da je naišla na izuzetan odziv, veliki broj mama donirao je višak svog mleka i doprineo tome da što više beba u Srbiji bude sito“, izjavila je direktorka Instituta za neonatologiju Niveska Božinović Prekajski.
„Ako znamo da se u Srbiji svake godine prevremeno rodi više od osam hiljada beba i da se one sa najtežim zdravstvenim problemima iz cele Srbije smeštaju na Institut za neonatologiju, sasvim je bilo logično da nastavimo prošlogodišnju podršku ovoj ustanovi. Verovali smo da ćemo svi zajedno doneti veću sigurnost majkama, a njihovim bebama koje ovde borave što brži oporavak. Upravo ono što smo postigli daje nam snažan stimulans da i dalje nastavimo da pomažemo Banci humanog mleka i Institutu kako bi što više malih pacijenata imalo bolje uslove boravka i zdravo odlazilo svojim domovima“, istakao je brend mendžer Rose, Milija Magdelinić.
Svake godine Institut za neonatologiju zbrine više od hiljadu prevremeno rođenih beba iz cele zemlje, a uspešno funkcionisanje Banke humanog mleka je mogućnost da što više njih dobija majčino mleko koje je ujedno i hrana i lek za male pacijente. Zbog toga će Rosa nastaviti da pomaže Banku humang mleka, a pozivaju se mame da i dalje doniraju višak svog mleka i pomognu sigurniji početak života prevremeno rođenih beba.
Povezana vest:  Belgrade Fashion Week: Plac kreativnosti