Nj.K.V. Princeza Katarina je prethodnih meseci donirala preko potrebne električne krevete, dušeke i medicinsku opremu u vrednosti većoj od 500,000 evra.

Fondacija Princeze Katarine nedavno je donirala 40 dušeka Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Potom je Fondacija Princeze Katarine nastavila da pomaže bolnici za psihijatrijske bolesti u Vršcu donacijom 10 „Stryker“ električnih kreveta sa dušecima i transformatorima.

Povezana vest:  Ališa Kiz i Bono u teletonu za pomoć Haitiju

Vrednost ove donacije iznosi preko 47,000 evra, a donacija je realizovana uz podršku „Project C.U.R.E.“ iz Denvera u Koloradu i Lajflajn Njujork humanitarne organizacije, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina.

„Veoma sam srećna zato što ova donacija ide Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, imajući u vidu njihov veliki kapacitet od preko 900 kreveta. Moj suprug i ja se veoma zahvaljujemo dr Daglasu Džeksonu, predsedniku „Project C.U.R.E“, koji već dugi niz godina pomaže mojoj Fondaciji u Srbiji. Veoma je važno, posebno u ovom trenutku, kada uzmemo u obzir kroz šta prolaze naši herojski lekari, medicinske sestre i medicinsko osoblje zbog korona virusa, da im omogućimo da dobiju ono što im treba, kako bi bili u mogućnosti da nastave da pomažu ljudima“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Povezana vest:  Tri godine zvučne mape Beograda , priče za nove generacije