Još jedan „Movember“ je pred nama – mesec borbe protiv raka prostate i testisa.

Akcija „Movember“ osmišljena je u cilju podizanja svesti o raku prostate i testisa, bolestima koje često imaju fatalni ishod upravo zbog neblagovremene dijagnostike. Muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa ali i kao podsetnik jedni drugima da su preventivni pregledi ključ za ranu dijagnostiku ovih bolesti.

Povezana vest:  NIVEA VISAGE službeni partner Evrovizije 2010

Wiener Städtische osiguranje i ovog novembra sprovodi akciju preventivnih pregleda za svoje osiguranike dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u odabranim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije.
Muškarci starosti 35 godina i više, osiguranici dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Wiener Städtische osiguranja, tokom novembra meseca mogu se prijaviti za besplatne preglede koji uključuju ultrazvuk prostate i analizu tumor markera PSA.

Povezana vest:  Nova Schweppes boca ispirisana originalom iz 1783. godine predstavljena na Noći muzeja

Više o zakazivanju pregleda pogledajte na OVOM linku.

Ne dozvolite da budete deo loše statistike: saznajte više o raku testisa i raku prostate, naučite kako da prepoznate prve simptome, pazite na svoje i zdravlje svojih bližnjih, obavljajte redovne samopreglede i preglede kod lekara specijalista i ohrabrite muškarce iz svoje okoline da urade isto.
Budite odgovorni i razgovarajte o ovoj temi, ne samo u novembru – već svakoga dana.

Povezana vest:  Edukacijom o prevenciji protiv raka grlića materice

Zato Vas pozivamo da aktivno učestvujete u prevenciji ove bolesti, a preventivni ultrazvučni pregledi su od presudnog značaja za ranu dijagnostiku i pozitivan ishod lečenja.