Još jedan „Movember“ je pred nama – mesec borbe protiv raka prostate i testisa.

Akcija „Movember“ osmišljena je u cilju podizanja svesti o raku prostate i testisa, bolestima koje često imaju fatalni ishod upravo zbog neblagovremene dijagnostike. Muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa ali i kao podsetnik jedni drugima da su preventivni pregledi ključ za ranu dijagnostiku ovih bolesti.

Povezana vest:  Swarovski lansira novu, neodoljivu i senzualnu kolekciju

Wiener Städtische osiguranje i ovog novembra sprovodi akciju preventivnih pregleda za svoje osiguranike dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u odabranim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije.
Muškarci starosti 35 godina i više, osiguranici dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Wiener Städtische osiguranja, tokom novembra meseca mogu se prijaviti za besplatne preglede koji uključuju ultrazvuk prostate i analizu tumor markera PSA.

Povezana vest:  Finalni ReeZig izazov – takmičenje sa poznatima

Više o zakazivanju pregleda pogledajte na OVOM linku.

Ne dozvolite da budete deo loše statistike: saznajte više o raku testisa i raku prostate, naučite kako da prepoznate prve simptome, pazite na svoje i zdravlje svojih bližnjih, obavljajte redovne samopreglede i preglede kod lekara specijalista i ohrabrite muškarce iz svoje okoline da urade isto.
Budite odgovorni i razgovarajte o ovoj temi, ne samo u novembru – već svakoga dana.

Povezana vest:  Eva Longorija raskinula sa Ernestom Arguelom?

Zato Vas pozivamo da aktivno učestvujete u prevenciji ove bolesti, a preventivni ultrazvučni pregledi su od presudnog značaja za ranu dijagnostiku i pozitivan ishod lečenja.