U partnerstvu sa Minisarstvom zaštite životne okoline Republike Srbije, Serbia Fashion Week organizuje online  konferenciju pod nazivom Osvesti se – cirkuliši, koja se može pratiti na YouTube kanalu Serbia Fashion Week-a  30. novembra od 13h.

Sa željom da podigne svest o neminovnosti drugačijeg načina rada i razmišljanja svih učesnika modne scene, Serbia Fashion Week, koji se ove jeseni odvija online, uvrstio je u svoj program ovu Konferenciju, koja će kroz tri panel diskusije pokušati da širem auditorijumu osvetli i pojasni odnos cirkularne ekonomije i mode.

Povezana vest:  Ejmi Vajnhaus kreira za brend Fred Peri

Šta je, zapravo, cirkularna ekonomija? Kakav je to biznis model i zašto je uopšte važno da se svi igrači modnog sveta okrenu cirkularnoj ekonomiji? Koliko je naše modno tržište daleko od tog modela poslovanja, a koliko neka druga svetska tržišta? Šta možemo naučiti iz primera drugih zemalja Evrope? Kako nam naučna dostignuća  mogu pomoći, kako modni dizajneri gledaju na ovaj zahtev vremena, te najzad – šta nam je uopšte činiti ako želimo da živimo u skladu sa prirodom, u  zdravijim okruženju?

Povezana vest:  UNIQA TORANJ U DUHU EVROVIZIJE

Na sva ova i druga  pitanja svoje viđenje će dati eminentni sagovornici iz domena mode, biznisa, nauke i relevantnih državnih institucija kroz tri panela:

  • Izazovi i mogućnosti za razvoj cirkularne ekonomije u modi
  • Uloga ključnih aktera u osnaživanju poslovnih modela u proizvodnji, distribuciji i reciklaži proizvoda modne industrije
  • Prezentacija i promocija primera dobre prakse u Srbiji i Evropi