U saradnji sa Savetovalištem protiv nasilja u porodici i Sigurnom kućom, magazine Bazar organizovao prvo onlajn savetovanje – Porodično nasilje u doba korone. Poštujući sve mere zaštite i suzbijanja pandemije, događaj je upriličen u restoranu Moment Lounge, a sve to šira javnost mogla je da prati u live prenosu na zvaničnim profilima magazina Bazar na Instagramu i Facebooku.

U uvodnoj reči, glavna i odgovorna urednica Bazara Suzana Perić najpre se osvrnula na višedecenijsku saradnju i podršku koju Bazar pruža Savetovalištu protiv nasilja u porodici, a potom je direktorka ove ustanove Vesna Stanojević govorila o tome kako se pandemija reflektovala na ovaj društvni problem. Nakon toga, gospođa Stanojević je odgovarala na brojna pitanja koja su joj postavljali svi oni koji su ovo savetovanje pratili online. Velika zainteresovanost onih koji su pratili ovo savetovanje očigledan je dokaz da, bez obzira na to koliko se o porodičnom nasilju poslednjih godina govori u medijima, još postoje brojna pitanja koja je potrebno pojasniti.

Povezana vest:  OTVOREN PRVI LESAFFRE PEKARSKI CENTAR U SRBIJI

Ovom prilikom promovisan je i znak koji su žene žrtve nasilja počele najpre da koriste u Kanadi da bi poslale signal da im je potrebna zaštita i pomoć.

„Savijen palac prekriven ostalim prstima je znak koji žene žrtve nasilja mogu da koriste u situacijama kada iz nekog razloga ne smeju ili ne mogu da govore, a žele nekome da daju znak da trpe nasilje”, rekla je Vesna Stanojević, a uspešna modna dizajnerka, glavna i odgovorna urednica Bazara Suzana Perić je istakla da joj je čast i zadovoljstvo što će biti ambasador ove kampanje.

Povezana vest:  Energija i blagostanje – uz NLP tehnike do životnog balansa