Podela božićnih paketića koje je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila različitim institucijama za decu širom Srbije i Republike Srpske završena je danas. Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago i drugim donatorima, poklonе је primilo više od 1000 dece u 32 ustanove (sirotišta, sigurne kuće, dnevni centri za decu sa posebnim potrebama).

Prethodnih dana, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine poklonima je obradovala decu u domovima na teritoriji Beograda, Pančeva, Kragujevca, Sombora, Subotice, Novog Sada, Aleksinca, Bele Crkve, Trstenika, Vrnjačke Banje, Kosova i Metohije, Banja Luke, Laktaša, Bijeljine i Milinog Sela. Osim slatkiša i igračaka, deca su dobila odeću, obuću, školski pribor, kao i sredstva za ličnu higijenu.

Povezana vest:  Plazma novogodišnja čestitka

Takođe, domovima su donirane i osnovne namirnice potrebne za pripremanje hrane (brašno, pasta, sočivo i druge).

Pored humanitarne organizacije Lajflajn Čikago koja, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine, više od 25 godina nesebično pomaže deci, akciji prikupljanja sredstava za poklone i osnovne potrebštine priključili su se i mnogobrojni donatori.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine izražava veliku zahvalnost humanitarnim organizacijama Lajflajn Čikago i Lajflajn Njujork, ambasadama Malte, Mjanmara, Koreje, Hrvatske, Finske, Kuvajta i Italije u Srbiji, kompanijama Žitopromet – Mlin ad, L’Oreal Srbija, Atlantic Group, Koncern Bambi, Veropoulos, Universal Logistic D.O.O., Danieli Čeliković i Ivani Mihaljević, kao i svima koju su pomogli deci. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa deca nisu mogla da posete svoju drugu kuću, Beli dvor ali su se Njihova Kraljevska Visočanstva pobrinula da mališanima pokloni budu dostavljeni i da im i ove godine praznik bude ispunjen radošću.

Povezana vest:  Telenorov kalendar i„DAJ SVE OD SEBE“ nspirisan sponzorstvom Olimpijskog tima Srbije dostupan u elektronskoj i mobilnoj verziji

Njihovi osmesi i sreća, najveća su nagrada za sve koji su podržali Fondaciju Nj.K.V. Princeze Katarine.