Međunarodni dan holokausta obeležava se širom sveta 27. januara od 2005. godine, odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Ovim povodom, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar uputio je poruku javnosti:

“Na današni dan sećamo se žrtava holokausta– miliona nevinih ljudi koji su stradali tokom Drugog svetskog rata; mislimo i na one koje su preživeli strahote logora, ali i na sve hrabre ljude koji su rizikovali svoje živote da bi pomogli onima koji su bili meta nacista.

Povezana vest:  Rent a car kao jedan od načina da zaštitite životnu sredinu

Istovremeno, ovaj dan nas podseća na važnost poštovanja prava svakog pojedinca na život u slobodi i prava svakog naroda na negovanje svoje kulture i tradicije.

Stradanje u II Svetskom ratu opomena je za sve nas da pružimo svoj doprinos u borbi protiv nasilja, netolerancije i svih oblika diskriminacije. Zajedno, imamo obavezu da edukujemo mlade o značaju poštovanja različitosti i jednakosti, da se suprotstavimo nepravdi i svakoj vrsti predrasuda i da gradimo društvo u kojem će antifašističke vrednosti imati posebno mesto”, poručio je Prestolonaslednik Aleksandar.

Povezana vest:  NEW MOMENT ŽUR LJUBAVI, RUŽA I CRVENOG RUŽA