Februar je poznat kao mesec ljubavi, prvenstveno zbog Dana zaljubljenih koji se proslavlja kako širom sveta, tako i kod nas. Ceo svet slavi ljubav, ali se običaji razlikuju. Ipak, ako razmislimo, nameće se zaključak da su mnoge ljubavi i prijateljstva počele na isti način- pozivom na šoljicu kafe, bez obzira na kom kraju sveta bili. ‘Idemo na kafu’ , univerzalna je rečenica kojom započinju ljubavni odnosi, čuvaju se prijateljstva, ali i razvijaju poslovne relacije. Ovaj čarobni napitak i sam ritual ispijanja kafe predstavljaju savršen početak svakog odnosa, zato pažljivo birajte kafu kojom započinjete dan.

Povezana vest:  Dan odgovornosti 2012., Ispravan izbor za mlade ljude

Priča koja stoji iza brenda ‘Domaća kafa’, koji je Beograđanima poslednjih godina postao poznat po simpatičnom sloganu ‘Moja tašta ne pije svašta’, počela je pre pune dve decenije. Koncept ove pržionice čije vrhunske mikseve kafa možete pronaći na jedanest beogradskih lokacija takav je da sami tražite svoj miks, birajući među onim najboljim. U sopstvenoj pržionici, u strogo kontrolisanim uslovima, manuelnim postukom, na svaka dva dana prži se domaća kafa. Nakon toga, na vama je samo da odaberete svoj miks koji se pred vama melje i pakuje i tako na pravi način započnete ritual uživanja u vašoj šoljici kafe.

Povezana vest:  Izabrani najbolji na konkursu "Dva lica sunca"

I za kraj, jedan zanimljiv podatak: u drevnoj arapskoj kulturi postojao je samo jedan način da se žena legalno razvede – ako joj suprug ne pruži dovoljno kafe:)