Stop nasilju nad ženama je poruka koju Mozzart kroz projekat sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije šalje sve glasnije, a sportske legende pomažu da eho ove važne akcije nikad ne utihne. Drugu godinu zaredom, predstavnici Mozzarta i FK Crvena zvezda na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem posetili su Sigurnu kuću, kako bi 8. marta ukazali na važnost borbe protiv nasilja u porodici. Strateg srpskog šampiona, kao i fudbaler Milan Gajić ulepšali su praznik ovim hrabrim ženama, a kompanija Mozzart je nastavila sa donacijama i decenijskom podrškom ovoj ustanovi.

– Veoma mi je drago što smo, kao i prošle godine, posetili Sigurnu kuću gde smo videli mnogo jakih žena kojima smo čestitali 8. mart. Nadam se da smo uspeli da im ulepšamo dan. Žene su oslonac porodice, nose veliki teret, drže familiju na okupu i na tome im treba čestitati i odati priznanje. Ponosan sam što učestvujemo u ovoj akciji gde pokazujemo da mislimo i na druge, i gde je Crvena zvezda još jednom demonstrirala veličinu – naglasio je Stanković.

Rukovodilac Sigurne kuće Zorica Domašljan rekla je da je svaki dan 8. mart i da žene ne treba da trpe nasilje već da se izbore za svoja prava.

Povezana vest:  Pravilnik - Kako naći svog princa

– Hvala na poseti i poklonima kompaniji Mozzart i FK Crvena zvezda, zaista nam to mnogo znači. Nama je pomoć konstantno potrebna jer lokalne samouprave nemaju dovoljno sredstava za naše finansiranje. Mi trenutno imamo problema manjka prostora, nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbediti bolje uslove za naše korisnice – rekla je Domašljan.

I u periodu kada nema nikakvih događaja i masovnih okupljanja zbog korona virusa, regionalni lider u oblasti igara na sreću pronalazi glasnike koji će širiti svest o porodičnom nasilju. Prvi promoter Mozzartove akcije bio je Milan Borjan, koji je prošle godine posetio Sigurnu kuću, a tu su i Sergej Milinković Savić, Miloš Teodosić, Danilo Anđušić…

“Otvori oči, prijavi nasilje na 0800-100-600” poručuje više od 650 sportista…

– Žene su naše blago i moramo ih čuvati najbolje što umemo. Danas smo imali priliku da vidimo mnoge jake žene koje su svašta pretrpele u životu, a opet su nas dočekale sa osmehom. Nadam se da smo uspeli da ih još više nasmejemo i da im damo snagu da budu još jače i još ponosnije na to što se bore za sebe i svoju decu. Uvek ćemo im rado pomoći, ne samo ja, već i moji saigrači. Želim i ovom prilikom da im čestitam 8. Mart – rekao je Milan Gajić, desni bek Zvezde i član “zlatnih orlića” sa Novog Zelanda, koji se nedavno našao i na spisku novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Povezana vest:  Modna kuća Luna organizuje druženje sa muzičkom grupom Neverne bebe u svojim radnjama

I reprezentativci su podržali akciju kada su jesenas izašli na jedan trening u majicama “Stop nasilju nad ženama”. U projekat Mozzarta i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost uključili su se i mnogi drugi sportski kolektivi, sve sa ciljem da se ne zatvaraju oči pred očiglednim društvenim problemom i da se svaki vid nasilja odmah prijavi.

– Više od decenije sarađujemo sa Sigurnom kućom i iz iskustva znamo da se na ovaj problem mora stalno ukazivati. Pokušali smo da pronađemo model preko kojeg bismo kontinuirano slali važnu poruku, a FK Crvena zvezda je naš partner od početka kampanje pokrenute u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost. Hvala treneru Dejanu Stankoviću što je odmah stao uz nas i pomogao da se ova poruka još više širi, kao i Milanu Gajiću koji je sa nama posetio žene zbrinute u ovoj ustanovi. Ovo su problemi koje samo zajedno možemo da rešavamo, a uz pomoć više od 650 sportista želimo da im damo dodatnu snagu da se bore – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Povezana vest:  Održan „Zov šampiona“ u Beogradu

Popović je podsetio i da je regionalni líder u priređivanju igara na sreću ekskluzivni betting partner FK Crvena zvezda.

https://www.youtube.com/watch?v=fYplV45GYms

POMOĆ OVOJ USTANOVI TRAJE VIŠE OD DECENIJE

Kompanija Mozzart je još pre 11 godina prepoznala značaj Sigurne kuće, koja daje veliku podršku žrtvama porodičnog nasilja. Tokom prethodne decenije regionalni lider u oblasti igara na sreću kontinuirano je slao donacije, a pomagao je i na druge načine – zapošljavanjem žena koje su zbrinute ovde i angažovanjem obezbeđenja kompanije da patrolira oko ovih kuća.

Za vreme vanrednog stanja prošle godine, Mozzart je donirao televizore i prateću opreme za sigurne kuće u 13 gradova Srbije, kako bi deca koja su smeštena u njima mogla da prate onlajn nastavu.

PHOTO: Branko Starčević