Više od pola miliona dinara namenjenih za kupovinu poklona povodom Dana žena, preusmereno je na podršku sigurnim kućama u Beogradu čije su korisnice žene žrtve nasilja u porodici. Zahvaljujući inicijativi dama zaposlenih u kompanijama Endava i Comtrade Digital Service (CDS), koje odnedavno posluju kao jedna kompanija, tri objekta u Beogradu biće opremljena belom tehnikom, nameštajem i pokućstvom, dok su njihove štićenice dobile i vaučere za kupovinu kozmetičkih i higijenskih proizvoda.

Tim povodom koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, pod čijim je krovom Sigurna kuća, Vesna Stanojević, uručila je zahvalnicu njihovim predstavnicama. Ona navodi da je važno da se danas, na dan kada se najviše govori o rodnoj ravnopravnosti i emancipaciji žena, skrene pažnja i na problem nasilja u porodici koji je već godinama ozbiljan problem u ovom društvu.

Povezana vest:  SOMERSBY PEAR CIDER – STIGLA KRUŠKA!

„Veliku zahvalnost ženama zaposlenim u Endavi i CDS-u na pomoći i podršci našim ženama koje su bile prinuđene da završe u sigurnim kućama, kojima je neko pokušao da oduzme pravo na normalan život i kojima je vaša i naša podrška dala nadu u bolju budućnost, pravo da budu ostvarene u svakom pogledu i da zajedno sa svojom decom nastave nekim novim i boljim putem“, rekla je Vesna Stanojević.

U Endavi i CDS-u  istiću da su ponosni na svoje koleginice koje su na ovaj način ukazale na važnost osnaživanja žena u profesionalnom, ekonomskom i društvenom kontekstu.

„U našim kancelarijama u Srbiji žene čine blizu 40 odsto zaposlenih. Želele smo da umesto tradicionalnih osmomartovskih poklona pružimo podršku ženama kojima je pomoć najpotrebnija i da im poručimo da nisu same. Zahvalnica koju smo dobile je naš osmomartovski poklon“, istakla je Jelena Vasiljević Nikić koja je uručila donaciju ispred kompanija Endava i CDS.

Povezana vest:  Paulo Koeljo, najuticajniji predstavnik Brazila

Veći deo donacije realizovan je kroz vaučere za opremanje objekata za smeštaj i brigu o ženama i deci žrtvama nasilja u porodici. Svim štićenicama su, u duhu praznika simolično uručene i poklon kartice za kupovonu  proizvoda za negu.

***

O KOMPANIJI ENDAVA:

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi usluge u okviru IT-ja i pomaže svojim klijentima da prevaziđu probleme kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju. Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja. Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: Plaćanja i finansijske usluge, Telekomunikacije, Maloprodaja, Logistika i Medicina.

Povezana vest:  Šoping veče sa poznatima u Delta Cityju

Zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, Endava zapošljava više od 7500 ljudi širom sveta, sa kancelarijama u Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji, kao i sa razvojnim centrima u Srbiji, Rumuniji, Moldaviji, Bugrskoj, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini , Argentini, Urugvaju, Venecueli I Kolumbiji..