Neodgovorni pojedinci lažnim ponudama bacili su na mrlju na humanitarnu akciju prodaje kapitenske trake Kristijana Ronalda za pomoć šestogodišnjem dečaku Gavrilu, pa je sajt „Limundo“ reagovao saopštenjem u kojem se ističe da su za sve one koji lažnu licitiraju moguće i krivične prijave.

Prethodne noći stiglo je više od 200 lažnih ponuda, cifre su premašivale i milijardu dinara, nakon čega je usledilo saopštenje Limunda.

„U toku je humanitarna aukcija za pomoć šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću. Kao što su svi mediji preneli, vatrogasci su pokupili kapitensku traku Kristijana Ronalda sa terena ‘Rajko Mitić’ koju je pri kraju meča sa Srbijom skinuo sa ruke. Oni su je predali humanitarnoj organizaciji ‘Zajedno za Život’ kako bi je postavili na aukciju na ‘Limundo’ i njenom prodajom prikupili sredstva za pomoć. Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju“, ističu iz Limunda.

Povezana vest:  Novi Eucerin® za preosetljivu kožu efikasno i trenutno reguliše uzrok preosetljivosti

Kako se navodi, sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjaju se sa ciljem da se održi regularnost aukcije.

„Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak – verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu. Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati izlicitiran iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe“, poručili su iz Limunda.

Povezana vest:  NIKOLINA I GORAN POBEDNICI „LJUBAVNE OLIMPIJADE“

Trenutno najveća ponuda je nešto više od šest miliona dinara, odnosno oko 50.000 evra.