Više od 200 bečkih preduzeća predstaviće svoje poslovanje kroz radionice, video snimke i različite vrste informacija u okviru 20. bečkog „Dana ćerki“ 22. aprila 2021. godine. Zbog pandemije koronavirusa preduzeća će po drugi put otvoriti virtuelna vrata svojih kompanija, a ovoga puta pod motom „Nije za devojčice? Girlpower na poslu“. Cilj je da devojčice uzrasta od 11 do 16 godina dobiju priliku da se upoznaju sa mnogim različitim zanimanjima pre svega u oblastima tehnike, digitalizacije, zanatstva i prirodnih nauka.

Povezana vest:  Viktorija Bekam oduševila na Nedelji mode u Njujorku

Sve zainteresovane devojčice, kao i roditelji i nastavnici mogu da se prijave putem mejla ili onlajn formulara za besplatnu radionicu i na taj način saznaju više o preduzećima, od startapova, preko preduzetnika, do velikih kompanija i gradske uprave. Informacije o poslovima, saveti o izboru školovanja i poslova dostupni su i na društvenim mrežama.

„Da li je u pitanju IT stručnjak, aviotehničar ili arhitekta, devojčicama u Beču su sva vrata otvorena kada je izbor zanimanja u pitanju. Poruka bečkog „Dana ćerki“ je: budite odvažne i verujte u sebe! Mladi se i dalje odlučuju za zanimanja na osnovu predodređene i zastarele podele uloga“, izjavila je Katrin Gal, zamenica gradonačelnika Beča zadužena za pitanja žena i inicijator „Dana ćerki“.

Povezana vest:  Petnaesto kolektivno venčanje – 18. maja ispred Starog dvora

„Dan ćerki“ se organizuje u saradnji sa Direkcijom za obrazovanje grada Beča i Privrednom komorom Beča. Planirano je da u aprilu 2022. godine „Dan ćerki“ bude održan u preduzećima, kao što je bio slučaj pre pandemije.

PHOTO: Astrid Knie