oskar_popularnosti_statuaOSKAR POPULARNOSTI 2011

Oskar popularnosti 1. februara u Sava centru

 

Dodela estradnih nagrada „Oskar popularnosti 2010“, u organizaciji časopisa Puls, biće održana 1. februara u beogradskom Sava centru. Glavni i odgovorni urednik Pulsa Aleksandar Đuričić rekao je danas na konferenciji za novinare da će glasanja građana za nominovane na osnovu sms poruka i kupona iz njegovog časopisa trajati do 31. januara.

Đuričić je rekao da će biti direktnog prenosa „na nekoj od nacionalnih televizija“, ali da su još u toku pregovori na kojoj, dok je muzički urednik „Oskara popularnosti“ Vladimir Graić najavio svirke uživo u revijalnom delu, uz potpuri hitova iz šezdesetih i sedamdesetih.

Povezana vest:  Evo šta jede dijetetičarka kad ne sprema obroke

-Lepo je da neko zna da objedini uspehe iz razlicitih domena delovanja pojedinaca. To zna da osokoli i motiviše – rekao je Zvonimir Đukić-Đule, vođa rok sastava „Van Gog“, koji je bio jedan od dobitnika na prošlogodišnjem, posle duže pauze obnovljenom „Oskaru popularnosti“.

Sada su u kategoriji za „Film godine“ nominovani „Šišanje“, „Žena sa slomljenim nosem“ i „Montevideo, Bog te video“, dok su se u konkurenciji za seriju godine našli jedino naslovi Radio-televizije Srbije (RTS) „Selo gori, a baba se češlja“, „Bela lađa“, „Moj rođak sa sela“ i „Miris kiše na Balkanu“.

Za naslov glumice godine takmiče se Branka Katić, Anica Dobra, Ljiljana Stjepanović i Olga Odanović, a za glumca Nenad Okanović, Dragan Jovanović i Nebojša Glogovac.

Povezana vest:  Novogodišnja podrška dečijim bolnicama kompanija Unilever i Mercata VT

Za najbolju televizijsku emisiju u 2010. godini nominovane su sa Prve „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, zatim Pinkove „Zvezde Granda“, „Sasvim prirodno“ RTS-a i „Bulevar“ nezavisne produkcije, dok su predložene radio emisije „Dizanje“ B92, „Nacionalno razgibavanje“ radija S i „Buđenje“ Beograda 1.

„Tv lice godine“ mogu postati Ivan Ivanović, Jovan Memedović ili Aleksandra Jeftanović, „Ličnost godine“ Svetlana Kitić, Dušan Ivković, Emir Kusturica ili Nada Macura, dok su predloženi sportisti godine Viktor Troicki, Novak Đoković ili Miloš Teodosić, a ženskoj konkurenciji Ana Ivanović, Jelena Janković i Ivana Španović.

„Oskara popularnosti“ za pop pevačicu mogu dobiti Nataša Bekvalac, Neda Ukraden ili Aleksandra Kovač, a u muškoj konkurenciji Željko joksimović, Sergej Ćetković ili Vlado Georgiev, dok su od folkera nominovani Rada Manojlović, Jelena Karleuša i Seka Aleksić, odnosno Nikola Rokvić, Haris Džinović i Aca Lukas.

Povezana vest:  Tri neradna dana za Novu godinu

Za naslove „Grupe godine“ konkurišu rokeri „Elektrrični orgazam“, sastav pop-rok muzičar kikija Lesendrića „Piloti“ i izvođači starogradske muzike „Legende“, dok su u kategoriji „E-oskar“ nominovani alternativni izvođači „Zemlja gruva“, „Beogradski sindikat“ i didžej Gramofondžija.

„Oskar popularnosti“ će biti dodeljen i u kategorijama „Koncert godine“ i „Yu oskar“, uz dve dodatne „Pulsov Oskar popularnosti“ i „Lula Zorana Predića“, koja je nazvan po novinaru i televizijskom posleniku Prediću (1946-2008) koji je osnovao manifestaciju 1979. godine.