Centar za nove ideje, u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograd, a uz podršku Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, u petak 11. juna 2021., organizuje manifestaciju „DrugAčiji 2021“.

Manifestacijom se otvara „Leto na Adi“ za osobe sa invaliditetom, a organizuje se na Adi Ciganliji (Terapijski vrt i tereni za OSI) sa početkom u 10 časova.

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom u Beogradu, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije.

Povezana vest:  These shoes are made for walking - prodajna izložba cipela – Velika galerija Kc Grad

Takođe, jedan od ciljeva projekta jeste da se podigne nivo svesti poslodavaca u kompanijama o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Na svečanom otvaranju prisutnim učesnicima će se obratiti promoteri projekta.  predsednik Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom  Draženko Mitrovićstonoteniser paraolimpijac Budimir Buda Malešević i Goran Šehović ispred Centra za nove ideje. Manifestaciju će svečano otvoriti predstavnik Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Povezana vest:  Birra Moretti i studenti Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu otvorili izložbu „Birramo umetnost“ u Galeriji Štab

Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u raznim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom kao što su šah, košarka u kolicima, stoni tenis, pikado i boćanje za OSI, a predviđeni su joga čas sa Natašom Borotom i promocija Bibuškin frizbijade.

Od ove godine na otvaranju parka će biti pokazan poseban način masaže koje je osmislila Hristina Andrašević (fizioterapeut).

Povezana vest:  Ljubimci u digitalnom dobu: šta možemo da učinimo kako bismo ih zaštitili

Pozvamo sve ljude koji imaju vremena da dođu, rekreiraju se i provedu dan na najlepši mogući način – uživajući u prirodi i baveći se sportom.

Manifestacija je na otvorenom prostoru, poštujemo zaštitne mere u sprečavanju širenja COVID-19, kao i distanciranje učesnika u sportsko-rekreativnim aktivnostima.